Moda și filmul topesc granițele

Scriu aceste rânduri după conferința de presă și prima zi a primei ediții Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week și nu mă pot abține să nu fac referire aici la acest eveniment.

Moda și filmul topesc granițele

Și fac asta pentru că mereu am susținut că revista ELLE este mai mult decât o revistă de modă și beauty, este o oglindă a societății, a felului în care arată lumea în acel moment. Atunci când scot din arhivă un număr și îl răsfoiesc știu exact ce an era, ce perioadă traversam, ce probleme ne preocupau, la ce filme ne uitam, nu doar cum ne îmbrăcam sau cum ne machiam. Și atunci, cum să nu fac referire la un eveniment care deschide o nouă etapă în industria în care activăm și noi de 27 ani (aniversare pe care o vom celebra luna viitoare)? Și la faptul că Bucureștiul a devenit pentru câteva zile o capitală importantă a modei internaționale? ,

Pentru că prezenți la acest eveniment au fost, pe lângă designerii români, și designeri internaționali, din Ucraina, Georgia, Moldova, dar și Italia, prin Ermanno Scervino și Romeo Gigli; numeroase publicații de modă internaționale, specialiști în sustenabilitate și etică în modă, reprezentanți ai marilor magazine internaționale, veniți din toate colțurile lumii, fotografi, modele, creatori de conținut importanți… dar și parteneri instituționali precum Camera Nazionale della Moda Italiana sau Italian Trade Agency.

Pentru mine acest eveniment are o componentă foarte importantă, și nu mă refer doar la faptul că sunt co-fondator, ci la bucuria că azi pot „să scriu” poveștile designerilor români nu doar pentru o audiență locală, ci și pentru una internațională. De 27 de ani mă gândesc la faptul că această industrie are un potențial imens, care merită să fie recunoscut la nivel global. Și iată că începutul este unul foarte promițător.

Vorbind despre începuturi, aș vrea să mai remarc o premieră, un debut, cel al actriței Catrinel Menghia/Marlon în lumea regizorală. Primul ei film de lungmetraj, Girasoli, a avut deja premiera internațională și îl puteți vedea din această lună și în cinematografele din România. Dar până atunci vă invit să citiți interviul de la pagina 50 pe care Ioana Ulmeanu i l-a luat lui Catrinel și profit de ocazie pentru a-mi manifesta și eu admirația față de ea, și bucuria că ELLE a făcut parte din parcursul ei profesional, de la adolescență, când o puneam pe coperta ELLE ca model, la debutul în actorie, și azi la cel ca regizoare de film.

Roxana Voloseniuc REDACTOR ȘEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro