ELLE BEAUTY: You make me blush

Regula esențială a acestui sezon? Nu subestima puterea unui blush!

ELLE BEAUTY: You make me blush

Te poate ajuta să arăți fresh și odihnită, poate imita bronzul natural sau, din contră, îți poate oferi un efect de lifting.

Sunset blush

Dacă și tu ai în galeria telefonului peste 74.548 de poze cu soarele la asfințit, atunci sunt sigură că ideea creatoarei de conținut Alissa Janay de a-i reproduce superbele nuanțe pe față ți se va părea cel mai cool trend apărut pe TikTok în ultima vreme. Iar dacă în lunile următoare nu o să primești un boost de serotonină urmărind apusul pe o plajă, măcar te vei putea bucura de el ori de câte ori te uiți în oglindă. Poate sună a fantezie, dar dacă reproduci întru totul pașii Alissei, îți garantez că nu vei da greș.

În primul rând, trebuie să te asiguri că toate produsele pe care le folosești au aceeași textură. Ți le recomand pe cele lichide, fiindcă îți oferă precizie mai bună, sunt mai ușor de blend-uit și au un aspect mai natural. Apoi, culorile pe care le folosești sunt la fel de importante. Optează pentru nuanțe de roz, portocaliu sau roșu și pentru subtonuri calde. După ce ți-ai pregătit toate instrumentele necesare, e timpul să treci la treabă. Începe prin a aplica două puncte de blush roz (Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush în nuanța Lucky sau e.l.f. Camo Liquid Blush în nuanța Comin in Hot Pink) în partea de sus a obrazului, unde ai aplica în mod normal iluminatorul, iar în continuarea lor, puțin mai jos, mai adaugă alte două puncte de blush portocaliu sau roșu (Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush în nuanța Grateful sau e.l.f. Camo Liquid Blush în nuanța Gorge Orange).

Deasupra fardurilor de obraz, folosește o cantitate mică de iluminator lichid. În tutorialul deja viral de pe TikTok, make-up artista Janay a ales Milani Liquid Highlighter, însă la fel de bine funcționează și Iconic London Instant Sunshine Bronzing Drops sau Armani Beauty Fluid Sheer Glow Enhancer Highlighter. Partea cea mai complicată începe acum, când trebuie să combini cele trei produse. Fiindcă nuanțele aplicate nu trebuie să se amestece complet între ele, ci trebuie să iasă în evidență modul în care se îmbină, e important să le estompezi pe rând. După ce ai făcut asta, folosește o altă pensulă mai mare cu care să uniformizezi ușor machiajul și să scapi de contururile rigide. Reține că e mult mai simplu să adaugi culoare decât să o ștergi. Folosește într-o primă fază o cantitate mică de produs, iar dacă nu ești încântată de rezultat, intensifică treptat machiajul.

Glazed blush

Îți mai aduci aminte când Hailey Bieber a lansat ideea de glazed donut skin ca parte a campaniei de marketing pentru brand-ul său Rhode? Ei bine, ăla a fost doar începutul obsesiei pentru texturile luminoase și strălucitoare. De la piele am trecut la unghii și păr, iar acum, deloc surprinzător, blush-ul este cel care trebuie să arate ca o gogoașă glazurată. De data asta, rețeta e ușor atipică și poate fi adaptată în funcție de efectul pe care vrei să-l obții sau de produsele pe care le ai. Dacă ești fana unui look mai subtil, folosește un blush lichid sau cremos.

Cum majoritatea brand-urilor au dezvoltat în ultima perioadă astfel de produse, ai la îndemână o mulțime de variante. Printre preferatele mele se numără Chanel Lip and Cheek Balm, Westman Atelier Baby Cheeks Lip+Cheek Cream Blush Stick și Charlotte Tilbury Beauty Light Wand. În schimb, dacă vrei ca pielea ta să strălucească intens și să aibă un aspect aproape umed, amestecă fardul de obraz lichid cu un iluminator cu o textură similară sau aplică peste blush un balsam emolient. Deși în acest caz poți experimenta după bunul plac, există câteva combinații câștigătoare, care îți garantez că nu te vor dezamăgi. 

Soft Pinch Liquid Blush și Positive Light Liquid Luminizer de la Rare Beauty funcționează perfect împreună, la fel ca și cele două produse de la Benefit Cosmetics, Gogo Tint și High Beam Liquid Highlighter. De asemenea, poți combina blush-ul Fenty Cheeks Out Freestyle Cream Blush cu iluminatorul gel Kevyn Aucoin Glass Glow Face, fardul de obraz Saie Dew Blush cu balsamul Danessa Myricks Beauty Dew Wet Hydrating and Highlighting Balm, ori Major Glow Balm cu Major Headlines Double-Take Creme & Powder Blush Duo, ambele de la Patrick Ta. La fel de bine te poți juca și cu modul în care aplici produsele. Pentru o îmbujorare naturală și un aspect firesc, folosește blush-ul fix pe pomeți, iar pentru un aspect mai sculptat, care să-ți ofere un ușor efect de lifting, aplică-l în partea de sus a obrazului, ducându-l chiar înspre tâmple.

Citește continuarea în ELLE IUNIE 2024!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle