ELLE BEAUTY: Machiaj high end vs. drug store

Dacă te-ai săturat să arunci sute de lei în fiecare lună pe produsele de machiaj, articolul acesta e pentru tine. Există alternative la fel de bune, chiar și la jumătate de preț!

ELLE BEAUTY: Machiaj high end vs. drug store

Nu știu dacă ai observat, dar produsele de beauty se termină aproape întotdeauna în același timp. Când rămâi fără iluminator, inevitabil și fondul de ten se apropie de sfârșit, iar mai mult ca sigur nu mai poți scoate nici măcar o picătură din bronzer-ul lichid. Parcă e o conspirație a universului, care pur și simplu nu vrea să te lase să te bucuri de puțină stabilitate financiară. Din fericire, am găsit o metodă prin care nu trebuie să spargi pușculița și nici să faci vreun compromis în ceea ce privește machiajele tale preferate. Și asta pentru că, în ultima vreme, tot mai multe brand-uri de tip drug store au lansat produse care oferă rezultate similare sau chiar mai bune decât cele ale companiilor high end. Și deși formulele lor sunt asemănătoare, prețurile sunt la poli complet opuși.

De exemplu, dacă obișnuiești să folosești Hollywood Flawless Filter de la Charlotte Tilbury, trebuie să încerci e.l.f. Halo Glow Liquid Filter. Chiar dacă costă de două ori mai puțin, îți oferă aceeași luminozitate și strălucire ca fratele lui mult mai posh. Îl poți amesteca cu fondul de ten, cu crema de zi sau îl poți folosi pe post de primer – indiferent de ce variantă alegi, îți garantez că tenul tău va fi cât se poate de strălucitor.

Drunk Elephant D-Bronzi Anti-Pollution Sunshine Drops a explodat recent în mediul online, în special după ce a generat o adevărată isterie în rândul fetițelor de zece ani. Curios este că, în timp ce acest produs a devenit indisponibil în multe magazine, nimeni nu vorbește despre L’Oréal Paris Lumi Glotion, un iluminator bronzant care oferă un efect aproape identic cu cel de la Drunk Elephant. Aș zice că principalele diferențe sunt, din nou, legate de preț (Lumi Glotion costă undeva la 60 de lei, iar D-Bronzi aproape 200 de lei), de cantitate (40 mililitri vs. 30 mililitri) și de culoare (produsul de la L’Oréal are un ton mai rece, iar celălalt o nuanță mai caldă).

Un alt duo viral pe TikTok este Kosas Revealer Concealer și NYX Bare With Me Concealer Serum. Amândouă au acoperire medie, sunt bogate în ingrediente hidratante și oferă un finisaj natural. Textura lor este un pic diferită, Bare With Me fiind mai lichid, aproape ca un serum, iar Kosas mai cremos.

Essence face o treabă excelentă cu Keep Me Cover, care e o variantă mult mai accesibilă a fondului de ten de la Makeup by Mario. Chiar dacă are o acoperire medie, nu încarcă inestetic tenul, e ușor de estompat și rezistă aproape întreaga zi. Pierde, însă, în fața fondului de ten de la Makeup by Mario datorită numărului redus de nuanțe în care este disponibil. Dar, dacă găsești culoarea potrivită pentru pielea ta, cu siguranță merită să-l încerci.

Citește continuarea în ELLE IULIE 2024!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle