ELLE BEAUTY: Focus on: Eyebrow blindness

Te-ai uitat vreodată la pozele vechi și te-ai întrebat cum de nu ți-ai dat seama cât de ciudat îți stilizai sprâncenele? "Eyebrow blindness" este trendul viral care ne face să râdem de alegerile noastre de frumusețe din trecut.

ELLE BEAUTY: Focus on: Eyebrow blindness

Însă, dincolo de amuzament, este o reflecție asupra modului în care industria beauty ne influențează, mai mult decât am vrea să recunoaștem, și asupra modului în care urmăm orbește standardele de frumusețe.

Ca orice millennial normal, nu folosesc TikTok, dar mă uit ore întregi la reels pe Instagram. Adică la clipuri care pe TikTok au fost populare acum o lună. Așa că acesta este motivul pentru care abia recent am aflat despre eyebrow blindness, o expresie aparent virală pe rețelele de socializare.

Sunt mii de video-uri pe TikTok în care femeile prezintă imagini actuale cu ele, iar apoi fac tranziția către o fotografie sau un clip mai vechi, arătându-și rușinate sprâncenele nu tocmai reușite de la acea vreme. În general, sprâncenele care le bântuie sunt cele specifice anilor 2010: foarte groase, excesiv conturate și care arătau ca logo-ul Nike întors invers. Iar de aici s-a născut încă o expresie de care nu știam că aveam nevoie: eyebrow blindness.

Ești încă în ceață? Ei bine, această expresie se referă la convingerea că nu aveam idee cât de greșit ne stilizam sprâncenele. Chiar multe dintre video-uri sunt însoțite de fraze de genul: „De ce nu mi-a spus nimeni cât de ridicol arătam?” sau „Ce naiba făceam cu sprâncenele mele?”. Trebuie să recunoaștem că toate ne-am pus aceste întrebări la un moment dat, când am răsfoit albume foto mai vechi. Și nu mi se pare deloc rău să te amuzi pe seama felului în care arătai în trecut. Ba din contră. E perfect normal să experimentezi și să încerci cât mai multe stiluri pentru a ști care este cel care ți se potrivește cel mai bine. Altfel, cum ai evolua?

Până aici, nu am nimic împotriva acestui trend. Ce îmi ridică însă un semn de întrebare este de ce ne prefacem că eram „oarbe” și că nu știam ce facem, când realitatea e fix invers. Nimeni nu petrecea o jumătate de oră conturându-și sprâncenele de parcă ar fi fost două lipitori pentru că nu avea altceva mai bun de făcut. Toate o făceam pentru că voiam să fim cool și să respectăm tendințele. Așadar, să nu ne mai numim „oarbe”, ci doar influențate de standardele de frumusețe.

Poate că sprâncenele nu sunt primul lucru la care te gândești când spui „standard de frumusețe”, dar sunt sigură că poți recunoaște exact din ce perioadă e o poză doar uitându-te la forma lor. În anii ’20-’30 ai secolului trecut, sprâncenele foarte subțiri erau la modă. Din anii ’40 și până în anii ’90, și-au recăpătat aspectul mai natural, însă, cum tendințele sunt ciclice, în ultima decadă a secolului XX ne-am reîntors la pensatul excesiv. Apoi, am căzut în cealaltă extremă, în care sprâncenele modelului Cara Delevingne erau visul oricărei femei. Un standard de frumusețe greu de atins, mai ales dacă, în urmă cu zece ani, te-ai pensat obsesiv și ai eliminat chiar și cel mai mic fir de păr.

Citește continuarea în ELLE OCTOMBRIE 2024!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro