Machiajul face parte din rutina zilnica, dar trebuie sa te intrebi daca il aplici asa cum trebuie sau, mai bine spus, cu ce trebuie. Accesoriile, de la buretei la ondulator de gene, pensule sau diverse forme de aplicatoare si pana la dischetele sau betisoarele cu bumbac, toate joaca un rol mult mai important decat realizam. Admiram treaba pe care o fac artistii nostri in machiaj si ne uitam lung la pictorialele de beauty, dar crede-ma ca si machiajul tau poate fi cu muuult imbunatatit, daca tii cont de anumite reguli (nici macar nu sunt multe).
Este o diferenta de la cer la pamant intre cum arata un fond de ten bine aplicat si un strat trantit la repezeala si, eventual, la lumina becului de baie. In primul rand, obisnuieste-te sa te aranjezi in lumina naturala, iar in al doilea rand, foloseste cat mai eficient fardurile in care investesti. Chiar si cel mai bun fond de ten, daca nu este aplicat corect, nu iti poate demonstra de ce e in stare! Iar ca sa nu spui ca sunt carcotasa si vreau musai sa iti complic viata, am stat de vorba cu cei mai activi make-up artisti si am strans informatii la obiect care te pot lamuri de ce ai nevoie, care sunt cele mai importante pensule, ce buretei sa folosesti si ce anume nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de ma¬chiaj, in materie de accesorii.
In primul rand, care e treaba cu multitudinea de buretei? M-a sunat o prietena din Sephora sa-mi spuna ca, pur si simplu, nu stie ce sa-si aleaga pentru ca ea crede ca ii trebuie toti! Sunt multi, asa este, dar ii putem clasifica in: cei naturali din mediul marin, cei din latex sau non-latex. Sunt disponibili in diverse forme – rotunzi, ovali, colturosi, patrati, cei care imita forma de creion etc. Las teoria deoparte si uite ce ne explica Alexandru Abagiu, make-up artist LOréal Paris: „In mare, pentru uzul comercial, vorbim de compozitia ce incorporeaza latexul sau nu. Eu ii prefer pe cei hidrofili (non-latex) pentru ca elimin din start eventualele alergii la latex. Latexul este mai dur si mai poros ca tipologie de burete, pe cand cel hidrofil abia daca isi face vizibila textura. Buretii de latex nu isi modifica volumul la contactul cu apa, pe cand cei hidrofili aproape se dubleaza. Daca ar fi sa fac o impartire pe utilizari, cei de latex sunt ideali pentru fondurile de ten pudrate, compacte, minerale, pancake sau cremoase si cei hidrofili pentru bazele fluide cu acoperire medie spre usoara, care suporta diluarea cu apa, in procesul de aplicare'.
Cert este ca trebuie sa-ti alegi aplicatorul in functie de ce texturi de fond de ten folosesti si te sfatuiesc sa-i iei de la brand-urile profesionale, pentru ca ai certitudinea, cel putin, ca sunt folositi de profesionisti. Apoi, mai exista varianta de aplicare manuala, la propriu, cu degetele, o aplicare devenita populara datorita lui Pat McGrath – director global de creatie si design Max Factor & Cover Girl si un nume rasunator in industrie.
Citeste continuarea in ELLE MARTIE 2013!