Un profesor a agresat-o pe Mimi în școala generală. Confesiunile creatoarei de conținut despre bullying: „M-a dat cu capul de bancă”

Creatoarea de conținut Mimi a povestit recent un incident prin care a trecut în școala generală.

Mihaela Pantea sau Mimi, așa cum este ea cunoscută în mediul online, a povestit recent, în cadrul unui podcast, despre experiențele tulburătoare prin care a trecut în școala generală. Creatoarea de conținut în vârstă de 26 de ani a vorbit deschis despre bullying, dar și despre cum un profesor din școala generală a agresat-o fizic. 

Invitată în podcast-ul „Te Ascult”, moderat de Ilinca Vandici, Mimi a făcut confesiuni despre o serie de întâmplări neplăcute cu care s-a confruntat în trecut. Creatoarea de conținut a vorbit despre bullying-ul experimentat de la o vârstă fragedă. 

„În clasele I-VIII am avut o profesoară de matematică, o țin minte și acum. M-a terorizat toți acei patru ani. Mă făcea să simt că eu nu pot să înțeleg matematica și nu mă scotea din nota 5, pe motiv că nu poate să fie o diferență prea mare între media generală și nota de la examen. M-a scos cu media generală 5 sau 6 în ciclul gimnazial, iar eu la examen am luat 9,20 la matematică. Era un bullying inutil pe care o femeie matură i-l făcea unui copil”, a mărturisit Mimi.

În continuare, Mimi și-a mai amintit și despre un alt profesor care a agresat-o fizic și care i-a adresat mai multe injurii. Creatoarea de conținut i-a povestit atunci tatălui ei despre incidentul prin care a trecut.

„Aveam un profesor de chimie care folosea acest apelativ pe care-l folosea Vadim Tudor când mă vedea, pentru că eram foarte micuță, cum sunt și acum. Nu o să-l reproduc. La un moment dat l-am întrebat o formulă. Nu înțelegeam. Nu eram genul de copil care să înțeleagă matematică, fizică și chimie. Eram foarte bună la compuneri, îmi plăcea mult literatura, scriam la revista școlii. Mi-a zis că sunt o proastă și m-a dat cu capul de bancă. A fost momentul în care i-am spus lui tata. Tata super nervos a venit la școală și a fost o situație atunci, dar ideea e că profesorul respectiv a continuat să predea”, a adăugat Mimi în același podcast. 

Nu este pentru prima dată când Mimi vorbește sincer despre momentele neplăcute din viața ei. În 2022, creatoarea de conținut a postat un mesaj pe contul personal de Instagram, în care a dezvăluit că a traversat o perioadă extrem de dificilă, dar și cum a reușit să o gestioneze. 

„Anul trecut am trecut prin cea mai grea perioadă din toată viața mea. Am plâns 136 de zile la rând. Da, le-am numărat pentru că mă întrebam tot timpul când o să se termine. Nu era vina nimănui că eram așa, nici măcar a mea pentru că nu alegeam în mod conștient să fiu tristă. Într-o dimineață, după multe discursuri și cărți ascultate despre cum funcționează mintea și ce înseamnă depresia, m-am trezit repetându-mi în minte „break the cycle” – atunci am înțeles că depindea de mine să opresc tristețea în care trăiam.

Am devenit conștientă de faptul că tipare mentale greșite mă făceau să cred că voi fi iubită și apreciată doar dacă sunt victimă, așa că mă complăceam în acest rol în mod involuntar pentru că ăsta era limbajul de iubire pe care îl învățasem în copilărie. Cu alte cuvinte, pentru că aveam nevoie de iubire atunci când eram mică dar nu știam cum să o cer, creierul meu a inventat un mod simplu prin care să o obțină instant: victimizarea. Procesul petrecându-se în subconștient, a stat ascuns mult timp până am reușit eu să îl văd. În momentul în care am realizat că mintea mea mă sabota și mă făcea sa fiu trista, atunci pentru mine viața s-a schimbat radical. A trecut aproape un an de când am intrat în procesul de vindecare. Astăzi pot să spun că sunt mai bine decât am fost vreodată în toată viața mea.

Acest bine a venit cu foarte multă căutare, motivație și muncă, atât în terapie cât și în restul timpului în care mi-am îmbibat mintea cu mindset-uri constructive, pozitive și înalte vibrațional. Nimic nu trece de la sine. Am învățat că dacă ai o problemă, nu o să dispară stând pe spate și așteptând să vină cineva să ți-o rezolve. Nimeni nu e dator și nici nu are chef să îți rezolve ție sau mie problemele. Suntem singurii responsabili de absolut tot ce trăim. Vindecarea vine din interior. Oricine se poate vindeca dar nu oricine își dorește să se vindece și totul ține de perspectiva din care privești situația”, a dezvăluit Mimi pe Instagram.

Citește și:
Alina Ceușan, noi declarații despre divorțul lui Carmen Grebenișan. Ce a dezvăluit creatoarea de conținut: „A simțit că nu se mai află în locul potrivit…’

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people