Un nou portret al lui Kate Middleton stârnește controverse: „Este o glumă”

Un nou portret care o înfățișează pe Kate Middleton a strânit controverse printre fani.

Un nou portret al lui Kate Middleton stârnește controverse: "Este o glumă"

Un nou portret al lui Kate Middleton a stârnit reacții diverse din partea fanilor regali după ce a fost prezentat. Lucrarea controversată, pictată de artista britanico-zambiană Hannah Uzor, a fost arătată pe coperta revistei Tatler, ca parte a unei serii de portrete ale familiei regale.

Hannah Uzor pare să se fi inspirat din ținuta Prințesei de Wales purtată la un banchet de stat din noiembrie 2022, primul sub domnia Regelui Charles. Kate Middleton a purtat la eveniment o rochie albă până la podea, cu umerii acoperiți de cristale și mâneci evazate. A adăugat și mai multă strălucire cu tiara Lover’s Knot, cerceii cu perle și diamante din Marea Sudului ai Prințesei Diana, precum și brățara cu perle a Reginei Elisabeta a II-a.

Portretul lui Kate Middleton, criticat de fani

Kate Middleton a completat look-ul cu o eșarfă albastră încrucișată și o broșă galbenă, toate acestea fiind reprezentate în portretul realizat de Hannah Uzor. În timp ce Prințesa de Wales, care în prezent se luptă cu cancerul, nu a stat la poză, artista a trecut prin mii de fotografii pentru a-i surprinde asemănarea.

„Am petrecut mult timp uitându-mă la ea, uitându-mă la fotografiile ei, urmărind videoclipuri cu ea, văzând-o cu familia ei, văzând-o în vizite diplomatice, văzând-o când vâslește sau când vizitează copiii din ospicii. A fost foarte interesant pentru mine să înțeleg cine este ea”, a declarat Uzor într-un videoclip postat pe Instagram de Tatler.

În timp ce publicația a descris lucrarea finalizată ca fiind un portret al „forței, demnității și curajului”, mulți dintre cei care o urmăresc pe Instagram au folosit adjective mult diferite.

„Portret dezamăgitor … Prințesa de Wales a noastră este mult mai frumoasă ..😟”, a scris un utilizator, la care un altul a fost de acord: „Un portret foarte slab care nu reușește deloc să reprezinte frumusețea și eleganța Prințesei de Wales”. „Ce portret oribil pentru o femeie frumoasă”, a adăugat un al treilea.

Votează-ți aici favoriții la ELLE New Media Awards 2024 și câștigă super premii!

Între timp, alții au calificat imaginea drept „ridicolă”, întrebând dacă publicația „glumește”: „Acest lucru nu seamănă deloc cu Prințesa de Wales. Am crezut că este o glumă la început”, a scris altcineva. „Nu este grozav, nu-i așa? Este o parodie?”, a întrebat altcineva.

Cu toate acestea, au existat și alții care au fost mai susținători cu lucrarea: „Este uimitor. Aceste comentarii sunt sălbatice. Energia captată este rafinată”, a remarcat un urmăritor șocat. „Atât de frumoasă”, a comentat un alt utilizator.

O pictură cu Regele Charles al III-lea a stârnit discuții

Scandalul a venit la doar o săptămână după ce un alt artist, Jonathan Yeo, s-a confruntat cu critici pentru portretizarea artistică a Regelui Charles al III-lea. Lucrarea, care a fost primul portret oficial al lui Charles ca monarh, a fost puternic analizată pentru fundalul roșu intens și tonul general, despre care unii au considerat că arăta ca și cum regele ar fi fost în „iad”.

Cu toate acestea, Yeo și-a apărat ulterior munca, spunând că a folosit culoarea strălucitoare pentru a „distrage atenția” de la uniforma roșie deja vibrantă a regelui. Pe site-ul său, artistul a explicat, de asemenea, că a vrut să pună „un accent mai mare pe captarea caracterului și a esenței” lui Charles într-un mod mai modern.

Citește și:
Prințul William, furios din cauza zvonurilor controversate legate de soția sa, Kate Middleton

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people