Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce omagiu emoționant i-a adus fiul său, Regele Charles al III-lea

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022.

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce omagiu emoționant i-a adus fiul său, Regele Charles al III-lea

Pe 8 septembrie 2023 se împlinește un an de când Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Pentru a marca momentul, fiul său, Regele Charles al III-lea, a transmis un mesaj emoționant, dezvăluind, de asemenea, și o imagine rară cu regretata suverană.

„Cu ocazia primei comemorări a morţii Majestăţii Sale şi la un an de la ascensiunea mea la tron, ne amintim cu multă afecţiune de viaţa ei lungă, de serviciile ei devotate şi de tot ceea ce a reprezentat ea pentru mulţi dintre noi”, a declarat Regele Charles al III-lea.

Acesta a ținut să mulțumească și poporului britanic pentru sprijinul pe care i l-a oferit în ultimul an, de când el și soția sa, Regina Camilla, au devenit suverani.

„Sunt, de asemenea, profund recunoscător pentru dragostea şi sprijinul care au fost exprimate faţă de soţia mea şi de mine însumi pe parcursul acestui an, în timp ce noi facem tot ce este posibil pentru a fi în slujba voastră, a tuturor”, a adăugat Regele Charles al III-lea.

De asemenea, Palatul Buckingham a difuzat și o înregistrare audio cu Regele Charles al III-lea citind această declarație. Potrivit publicației People, înregistrarea a avut loc la Castelul Balmoral. În plus, mesajul regelui a fost însoțit de o fotografie rară cu Regina Elisabeta a II-a. Portretul a fost realizat de Cecil Beaton la Palatul Buckingham, în timpul unei ședințe oficiale din 1968.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea a avut loc în luna mai a acestui an. Regele Charles și soția lui au ajuns cu o trăsură de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, parcurgând, astfel, ceea ce se intitulează „Procesiunea Regelui.” Spre deosebire de ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria țării sale, care a avut loc pe 2 iunie 1953 și care a durat aproximativ 4 ore, Regele Charles al III-lea a preferat o ceremonie mai mică, mai scurtă, dar și diversă. Palatul Buckingham a transmis, înainte de ceremonia de încoronare, că aceasta „va reflecta rolul monarhului de astăzi și va privi spre viitor, având în același timp rădăcinile în tradiții de lungă durată și spectacol.”

Regele Charles al III-lea a depus un jurământ conform căruia va respecta legea și Biserica Angliei. După ce s-a așezat pe Scaunul Încoronării, cunoscut ca Scaunul Regelui Eduard și care conține Piatra Destinului, el a fost uns de către Arhiepiscopul de Canterbury cu ulei sfânt făcut din măsline de pe Muntele Măslinilor și sfințit la Ierusalim. După cum relatează Reuters, această tradiție datează din Vechiul Testament al Bibliei, care descrie ungerea Regelui Solomon de preotul Țadoc și profetul Natan și a fost menținută pentru a sublinia statulul spiritual al monarhului.

Arhiepiscopul de Canterbury a așezat pe capul monarhului Coroana Sfântului Eduard, veche de 360 de ani. În timpul ceremoniei, a fost încoronată și soția Regelui Charles al III-lea și unsă cu ulei tot de Arhiepiscopul de Canterbury. Pentru a fi încoronată, s-a folosit Coroana Reginei Maria, comandată și purtată de Consoarta Regelui George al V-lea pentru încoronarea din 1911, la care au fost adăugate bijuterii din colecția personală a Reginei Elisabeta a II-a, în semn de omagiu.

Citește și:
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco, apariție rară după zvonurile legate de despărțire

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people