Toni Iuruc, primele declarații după ce suspendarea Simonei Halep a fost redusă: „Este o veste foarte bună”

Toni Iuruc a vorbit despre decizia prin care suspendarea Simonei Halep a fost redusă.

Toni Iuruc, primele declarații după ce suspendarea Simonei Halep a fost redusă: "Este o veste foarte bună"

După o perioadă extrem de complicată pe care a traversat-o în cariera ei sportivă, Simona Halep are toate motivele să fie fericită. Marți, 5 martie 2024, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să reducă suspendarea sportivei, care a fost acuzată de dopaj cu roxadustat la US Open 2022, de la 4 ani, așa cum era verdictul inițial, la 9 luni. TAS a mai transmis și faptul că suspendarea a expirat pe data de 6 iulie 2023. 

Reamintim faptul că Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce s-a anunțat că a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat. Cu mai multe ocazii, sportiva în vârstă de 32 de ani a declarat că va lupta până la capăt pentru a-și demonstra nevinovăția. Atunci când a fost întrebată dacă a consumat voit substanța interzisă, a ținut să precizeze că nu a luat niciodată o substanță despre care să știe că nu este permisă. În luna septembrie a anului 2023, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, faptul că Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate și a primit o suspendare pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. După aflarea acestei decizii, mai multe nume importante din lumea sportului românesc și-au arătat susținerea față de sportivă și au încurajat-o să nu își piardă speranța, printre care și Nadia Comăneci.

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, a făcut o serie de declarații sumare după ce s-a aflat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus suspendarea sportivei de la 4 ani la 9 luni. Acesta a ținut să precizeze că se bucură pentru Simona Halep și că privește decizia aceasta ca fiind una normală. 

„Este o veste foarte bună, dar vă rog să mă înţelegeţi că nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Aşa cum am declarat din urmă cu doi ani, eu cred că este o decizie normală. Doamne ajută! Mă bucur pentru ea şi atâta tot. Dar mai mult decât atât, vă rog să mă înţelegeţi, nu am ce să spun. Da, este o normalitate!”, au fost declarațiile făcute de Toni Iuruc pentru fanatik.ro.

Simona Halep și fostul ei partener, Toni Iuruc, au decis de comun acord să se despartă. Cei doi au divorțat în 2022, după mai puțin de un an de la cununia civilă.

Simona Halep și Toni Iuruc au fost într-o relație timp de patru ani și s-au logodit în vara anului 2021. Sportiva și omul de afaceri s-au căsătorit civil pe 15 septembrie 2021, la Constanța, orașul său natal, într-un cadru de poveste. Petrecerea de cununie a avut la clubul Fratelli, locul deținut de nașii sportivei și, totodată, locul unde aceasta s-a întâlnit pentru prima dată cu Toni Iuruc.

Citește și:
Anca Serea și Adi Sînă, la un pas de divorț. Fosta prezentatoare TV, dezvăluiri despre relația lor: „Nimeni nu m-ar fi pregătit vreodată'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people