Ținuta sustenabilă purtată de Kate Middleton la Trooping the Colour. Prințesa de Wales, prima apariție de la anunțul diagnosticului de cancer

Kate Middleton a participat alături de familia regală la Trooping The Colour, după șase luni de la anunțul diagnosticului de cancer.

Kate Middleton a făcut o declarație de modă sustenabilă la Trooping the Colour. Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, s-a alăturat familiei regale la parada oficială de ziua de naștere a Regelui Charles al III-lea, la Londra, pe 15 iunie, marcând primul ei eveniment public în șase luni, după ce a anunțat în martie că are cancer și urmează un tratament de chimioterapie. 

Kate Middleton, ținută specială la prima sa ieșire publică în șase luni

La Trooping the Colour, Kate Middleton a sosit purtând o rochie albă Jenny Packham cu ornamente negre și panglică pe decolteu. Deși la început părea a fi o piesă nouă în dulapul ei, ținuta era de fapt o versiune „reciclată” a ansamblului pe care ea l-a purtat anul trecut în ajunul încoronării Regelui Charles al III-lea. Rochia simplă albă și neagră a fost actualizată cu un nou decolteu și cu diferite detalii în jurul taliei.

De data aceasta, Kate Middleton și-a purtat părul prins într-un coc sub o pălărie albă Philip Treacy. Ea a accesorizat cu cercei care par a fi cerceii ei Cassandra Goad Cavolfiore Pearl Studs, pe care i-a purtat anterior la botezul Prințului Louis în 2018 și la Wimbledon în 2023 și broșa Irish Guards Regimental Brooch. Ea a călătorit cu trăsura în Glass Coach împreună cu Prințul George, de 10 ani, Prințesa Charlotte, de 9 ani, și Prințul Louis, de 6 ani, înainte de a se alătura familiei regale la balconul Palatului Buckingham mai târziu în cursul zilei.

Sute de soldați, cai și muzicieni s-au adunat pentru Trooping the Colour, continuând o tradiție legată de ziua oficială de naștere a monarhului încă din 1748, potrivit armatei britanice. Sărbătoarea are loc de obicei în luna iunie, indiferent când ar putea fi ziua de naștere reală a monarhului.

Prințesa de Wales a participat la Trooping the Colour în fiecare an de când s-a căsătorit cu Prințul William în 2011, cu excepția anilor 2020 și 2021, când evenimentul regal a fost redus din cauza pandemiei de COVID-19. Parada anuală de ziua de naștere a monarhului britanic este organizată de către Divizia de Casă a Armatei Britanice și este unul dintre cele mai așteptate evenimente din calendarul familiei regale.

Prințesa de Wales a confirmat prezența printr-o scrisoare

Prezența lui Kate la Trooping the Colour a fost confirmată cu o zi înainte de marele eveniment, când aceasta a publicat o nouă fotografie și o scrisoare personală în care prezintă o actualizare a tratamentului în curs împotriva cancerului.

„Aștept cu nerăbdare să particip cu familia mea la parada de ziua Regelui din acest weekend și sper să mă alătur câtorva angajamente publice în timpul verii, dar știu în egală măsură că nu sunt încă în afara pericolului”, a spus ea în scrisoarea din 14 iunie.

În timp ce ieșirea la Trooping a marcat primul ei angajament regal din decembrie, când s-a alăturat familiei la tradiționala lor vizită de Crăciun la biserică, aceasta nu semnalează o revenire completă la îndatoririle regale. Prințesa Kate a împărtășit că „speră să se alăture câtorva angajamente publice în timpul verii”, dar viitoarele apariții se vor baza pe momentul în care se va simți capabilă și sub îndrumarea echipei sale medicale.

Prințesa de Wales a recunoscut în scrisoarea sa: „Fac progrese bune, dar, așa cum știe oricine trece prin chimioterapie, există zile bune și zile rele. În acele zile rele, te simți slab, obosit și trebuie să cedezi în fața corpului tău care se odihnește. Dar în zilele bune, când te simți mai puternic, vrei să profiți la maximum de faptul că te simți bine. În zilele în care mă simt suficient de bine, este o bucurie să mă implic în viața școlară, să petrec timp personal cu lucrurile care îmi dau energie și pozitivitate, precum și să încep să lucrez puțin de acasă.”

Palatul Buckingham a anunțat anterior că Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, va participa la Trooping the Colour într-un mod diferit în acest an, pe fondul tratamentului său împotriva cancerului. În loc să călărească pe cal, așa cum a făcut-o în anii trecuți, inclusiv la primul Trooping the Colour al domniei sale din iunie 2023, Regele a plănuit să participe într-o trăsură alături de Regina Camilla.

Citește și:
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora artistei a născut o fetiță: „Sunt cea mai fericită'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people