Tily Niculae, confesiuni despre problemele de sănătate pe care le-a avut fiica ei. Sofia a suferit un AVC la 12 ani: „Mi-a fost foarte greu”

Tily Niculae a vorbit cu emoție despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat fiica ei, Sofia.

Tily Niculae formează un cuplu alături de Dragoș Popescu. Cei doi s-au căsătorit în anul 2011 și au împreună doi copii, pe Sofia și pe Radu. 

Într-un interviu acordat recent, Tily Niculae a făcut confesiuni despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat fiica ei. În toamna anului 2023, Sofia a suferit un accident vascular cerebral (AVC), la vremea respectivă având 12 ani, din cauza trombofiliei pe care o moștenește de la mama ei. Abia la un an de la acel moment dificil, actrița a vorbit despre această experiență dureroasă. 

„În septembrie 2023, Sofia a făcut un accident cerebral. Din fericire, a fost unul tranzitoriu… Pur şi simplu, într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul (…) Şi am zis să meargă să facă o baie şi să se odihnească. Numai că, până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi a venit în avalanşă: când a intrat în cadă nu şi-a mai simţit piciorul drept, după care a vrut să se ridice şi a căzut în cadă, cu piciorul întors ca la copiii care au tetrapareză spastică, apoi i s-a întors mâna. Nu ştiu cum am reuşit să o scot din cadă singură, ea fiind acum mai înaltă decât mine, are deja 1,70 m, dar când am ajuns cu ea în sufragerie, deja nu mai putea nici să vorbească. M-am prins pe loc că e un fel de AVC – medicii nu i-au pus acest diagnostic, pentru că la RMN creierul a ieşit fără nicio pată, de-aceea l-au numit accident tranzitoriu ischemic. Adică a fost un tromb care a venit, a blocat şi a plecat”, a declarat Tily Niculae pentru OK! Magazine

Actrița a povestit în continuare că a mers cu fiica ei la spital, acolo unde i s-au făcut o serie de analize și investigații amănunțite. 

„Când am ajuns la Spitalul Obregia (singurul centru din ţară unde ajung toți copiii cu boli rare, epilepsii grave sau cu atacuri cerebrale!), şi-a revenit. Însă, foarte curios, nu mai putea vorbi în română, ci în engleză, dar şi asta cu greutate. Era ca şi cum informaţiile i s-ar fi amestecat. Medicii m-au întrebat ce substanţe consumă. Iar eu, ca mamă care o duc şi o aduc de la şcoală, care îi cunosc prietenii, ştiu ce mănâncă, deci un părinte implicat, le-am zis că nu consumă nicio substanţă. (…) Analizele au confirmat ce le-am spus, dar era de datoria lor să întrebe, ca să ştie ce protocol să-i aplice – şi chiar le mulţumesc pentru tot ajutorul – , iar în timpul RMN-ului a fost cea mai mare luptă a mea cu mine, pentru că încercam să îi induc o stare de linişte, să nu se mişte. Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să fii neputincios pentru copilul tău. Şi când Sofia a început să plângă şi m-a întrebat: „Ție ți se pare normal ca unui copil de 12 ani să i se întâmple așa ceva?”, mi-a fost foarte greu să-i răspund.

Acum, Sofia urmează un tratament, în urma unor alte investigații făcute în Turcia. Tily Niculae a mai mărturisit că a suferit enorm în perioada în care fiica ei trecea prin acest moment de cumpănă. 

„Fizic, nu se mai simte copilul care era înainte, chiar dacă nu a fost afectată. Și-a revenit, dar a marcat-o foarte mult ceea ce a văzut în spital, mulţi copii bolnavi, multe mame triste și o atmosferă apăsătoare. (…) Sofia urmează un tratament, dar nimeni nu ne poate garanta că nu se va repeta. Trombofilia este o condiție genetică moștenită, iar tratamentul de fluidizare a sângelui e pe viață”, a mai spus Tily Niculae pentru aceeași sursă. 

Citește și:
Ce spune Gina Pistol despre mutarea la PRO TV după difuzarea primelor ediții MasterChef: „Primele emoții au adus…'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people