The Urs – Talent și pasiune

Aproape la ȋnceput de drum, The Urs este un tânăr artist cu o mare pasiune pentru muzică și o perseverență care-l va purta departe.

ELLE: Ce te-a inspirat să alegi cariera de artist muzical și cum ai ajuns în România? Știm că ești originar din Republica Moldova.

The Urs: Pasiunea mea pentru muzică s-a născut înaintea mea, și se trage din copilăria mamei mele, care cânta la vioară. Apoi ne-a transmis această pasiune mie și fratelui meu. În casă la noi cânta mereu muzică din diferite țări, perioade și regiuni. În adolescență eu și fratele am îndrăgit muzica rock și visam să facem o trupă, iar pentru asta ne trebuiau instrumente muzicale. În vara lui 2008 am plecat cu fratele meu și mama la Moscova, unde am lucrat în construcții. Asa am cumparat 2 chitari electrice și primul nostru computer, la care în 2010, ca urmare a unei fracturi și perspectivei de a sta în casă aproape un an până la recuperare, am decis să învăț să fac instrumentale. De atunci am început să studiez acest tărâm numit Muzică. Am avut multe încercări, cu diferite stiluri, teme și feluri de a interpreta. Una dintre aceste încercări a fost piesa „Apa'” O piesă pe care a auzit-o Marian Dorobanțu de la ATOM, și uite așa am ajuns pe plaiul mioritic.

ELLE: Care au fost primele tale influențe muzicale și cum au contribuit acestea la dezvoltarea stilului tău muzical?

The Urs: La originea mea sunt meloman, am iubit și iubesc diferiți artiști și trupe. O sa enumăr câțiva dintre ei, ca să se înțeleagă diversitatea: Louis Armstrong, The Beatles, Frank Sinatra, Modern Talking, Rammstein, System of a Down, Paraziții, Linkin Park, Luciano Pavarotti, James Brown, și mulți alții. Contribuția lor la dezvoltarea mea e simplă dar în același timp și complexă: Nu văd limite când e vorba de muzică.

ELLE: Cum ai abordat tranziția de la pasiunea pentru muzică la o carieră muzicală profesională? Care a fost momentul în care ai decis să faci asta la nivel deplin?

The Urs: Nu cred că a fost un moment în care am făcut tranziția, ci mai degrabă o dorință care s-a transformat cu timpul în acțiuni.

ELLE: Republica Moldova este o sursă de inspirație pentru mulți artiști. Cum te-a influențat țara ta natală și cultura sa în creația ta muzicală?

The Urs: Fiind la răscrucea dintre Est și Vest, Republica Moldova te naște și te crește în suma ambelor culturi. Evident că asta lasă o amprentă vizibilă în formarea percepției noastre muzicale.

ELLE: „Tărâmul interzis” a cunoscut un succes incredibil, fiind numărul 1 pe Shazam și având aproape 5 milioane de vizualizări pe YouTube. Cum te simți acum, la începutul carierei tale, având în vedere această ascensiune rapidă?

The Urs: Daaaaaa!!! Publicul a întâlnit foarte cald piesa. Mă simt ca un părinte care vede primul pas al copilului său. După asta va face un infinit de pași, dar niciunul nu va avea aceeași încărcătură emoțională.

ELLE: Cum a arătat procesul de creație pentru „Tărâmul interzis”? Ce te-a inspirat să compui această piesă, ce mesaj ai vrut să transmiți prin această piesă?

The Urs: Mi-a venit ideea piesei când îmi urmăream soția făcându-și treburile prin casa, și brusc am conștientizat că e cel mai bun om pe care l-am cunoscut vreodată și sunt gata de orice, doar să o văd zâmbind. M-am îmbrăcat și am fugit la studio. Peste câteva ore m-am întors acasă cu piesa înregistrată, și ca de obicei, ea a fost primul om care a auzit-o.

ELLE: Cum îți descrii, până acum, experiența în industria muzicală? Care au fost cele mai memorabile momente sau lecții pe care le-ai învățat?

The Urs: Motto-ul carierei mele sună așa: Fii lângă cei mai buni, oferă-le încredere și lasă-i să te ajute!

ELLE: Știm că ești un artist cu un stil unic și inconfundabil. Cum ți-ai definit propriul sunet și cum vrei să evoluezi ca artist în viitor?

The Urs: Vă multumesc frumos! Ce ține de sunet, s-a format natural în timp. Evoluția o văd doar în a deveni cel mai bun. Știu că pare un pic arogant, dar asta mă ajută să merg înainte și să mă șlefuiesc.

ELLE: Cum se desfășoară procesul tău de compunere a pieselor? Ai o rutină sau o sursă specială de inspirație care te ajută să creezi muzică originală?

The Urs: E un proces pe care nu îl pot prezice, și nu pot face din el o rutină predictibilă. De obicei îmi vine ideea unui vers, iar mai departe nimeresc într-o stare asemănătoare meditației, și ies de acolo cu piesa scrisă cel mai des. Minusul e că nu știu care e factorul declanșator, deci nu pot programa acest proces.

ELLE: Artiștii tineri au multe oportunități de a-și promova muzica pe platforme online. Ce sfaturi ai pentru alți artiști care sunt la început de drum și visează să-și vadă muzica cunoscută?

The Urs: Un singur sfat: Folosește-ți fantezia! Ai un infinit de oportunități.

ELLE: În afară de muzică, ce alte pasiuni sau hobby-uri mai ai? Cum te relaxezi și îți refaci energiile în timpul pauzelor de muzică?

The Urs: În mare parte tot timpul meu este dedicat acumulării energiei. Creația e de fiecare dată un eveniment special pentru mine. Se întâmplă rar și bine. Nu sunt genul de artist cu o sută de piese în PC din care apoi se selectează cele mai ok. Din ce scriu, 99% urmează să fie lansat.

ELLE: Ce proiecte viitoare ai în plan? Putem aștepta un album sau mai multe piese în viitorul apropiat?

The Urs: Urmează să lansez un EP format în jurul unui concept. O să vă spun mai multe în ajunul lansării, cel mai probabil în primăvara lui 2024. Cred că până atunci voi lansa 2 single-uri, dintre care unul va fi o colaborare cu un artist pe care îl apreciez foarte mult, și pe care l-am avut în playlist din adolescență.

Citește și:
Delia a avut parte de o experiență inedită în Nepal. Ce a povestit artista: „Mare vedetă sunt'

Foto: Ruuca

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people