Supermodelul Naomi Campbell vorbește onest despre dependența de substanțe și oamenii celebri din modă care i-au fost alături în momentele grele

Naomi Cambell vorbește, în documentarul Apple TV dedicat erei supermodelelor, despre momentele de vârf ale carierei sale, dar și despre dependența de substanțe care putea să o omoare.

Supermodelul Naomi Campbell vorbește onest despre dependența de substanțe și oamenii celebri din modă care i-au fost alături în momentele grele

Naomi Campbell vorbește, în documentarul Apple TV The Super Models, alături de Linda Evangelista, Cindy Crawford și Christy Turlington, despre apogeul carierei supermodelelor, în anii 90, dar și despre subiecte mult mai delicate, precum lupta ei cu dependența de droguri și alcool.

Considerată vreme îndelungată o legendă a modei, cu o carieră neîntreruptă de mai bine de trei decenii, azi, la vârsta de 53 de ani, Naomi Campbell vorbește în documentarul The Super Models despre lecțiile învățate într-o carieră strălucită, dar care nu a fost nici pe departe atât de ușoară sau glam pe cât ar fi lăsat să se vadă imaginile suprinse în lumina reflectoarelor. Astfel, modelul britanic a recunoscut că la debutul carierei sale s-a confruntat cu dependența, și a arătat că motivul pentru care a început să consume droguri și alcool în cantități periculoase a fost trauma: Naomi Campbell povestește în documentar că a utilizat substanțe pentru a face față durerii cauzate de abandonul tatălui ei, care a părăsit-o pe mama ei când aceasta era însărcinată, dar și pentru a reuși să treacă peste asasinarea lui Gianni Versace, designerul italian care a mentorat-o și care a ajutat la conturarea carierelor unor modele care au ajuns la o faimă greu de egalat astăzi de orice persoană care activează în industrie.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Pe parcursul celor patru episoade ale serialului documentar Naomi Campbell vorbește, alături de colegele sale de generație, despre epoca glorioasă pe care au parcurs-o împreună și despre felul în care s-au susținut una pe alta în carieră, dar și în viața personală, însă reflectează și asupra momentelor mai puțin plăcute, supermodelul recunoscând că se „sinucidea” în acea perioadă folosind o cantitate uriașă de droguri.

„Doliul a fost o chestiune foarte ciudată în viața mea, pentru că nu se vedea mereu (…) Pur și simplu intram într-o stare de șoc și mă sperii atunci când se întâmplă, dar abia mai târziu am o cădere. Am ținut tristețea în interior, pur și simplu așa am gestionat.”

În documentar, Naomi Campbell vorbește și despre relația extraordinară pe care a avut-o cu Azzedine Alaia, legendarul designer care i-a ghidat primii pași în modă și chiar a găzduit-o în propria casă.

„Azzedine Alaia a fost tatăl meu. Alături de el am aflat că ai familia pe care o alegi. La fel a fost și cu Gianni Versace. (…) Era foarte sensibil cu mine, mă simțea, mă împingea. Mă împingea să ies din mine și să merg mai departe decât aș fi crezut că sunt capabilă să o fac. Așa că, atunci când a murit, doliul pe care îl simțeam s-a înrăutățit. Când am început să folosesc substanțe, unul dintre lucrurile pe care încercam să le acopăr în acest fel era durerea. Dependența este așa… e doar o mizerie, chiar este. Te gândești: ‘o să vindece rana asta’. Dar nu o face. Poate cauza o frică și o anxietate uriașe. Așa că am devenit furioasă.”

Modelul născut în Marea Britanie s-a prăbușit la o ședință foto care a avut loc în 1999, după cinci ani de dependență de cocaină, moment în care a decis că este timpul să ajungă la dezintoxicare, lucru care s-a întâmplat chiar în acel an. În confesiunea din cadrul documentarului, Naomi Campbell a vorbit onest despre sentimentele sale din acea perioadă.

„Când încerci să acoperi ceva, sentimentele tale… Vorbeai despre abandon. Am încercat să îl acopăr cu ceva. Nu se poate acoperi. Mă sinucideam. A fost extrem de dureros.”

Pe parcursul documentarului, Naomi Campbell vorbește, de asemenea, și despre problemele sale cu legea rezultate în urma agresiunilor comise în acea perioadă. Supermodelul a primit două condamnări, prima dată pentru că și-a agresat asistenta personală, lovind-o cu un telefon, a doua oară ceva mai târziu, când mai mulți angajați au chemat-o în instanță pentru abuz.

„Mereu mi-am recunoscut greșelile. Am ales să merg la dezintoxicare. A fost unul dintre cele mai bune lucruri, singurul lucru pe care l-am făcut pentru mine la acel moment. E înfricoșător să te uiți în oglindă. Mi-a luat ani să lucrez la acest lucru și să îl gestionez.”

Alte două persoane care i-au fost alături au fost designerul american Marc Jacobs, care a vorbit despre faptul că Naomi Campbell însăși l-a ajutat în propriile momente de criză, dar și John Galliano, care a avut propriile sale probleme cu substanțele, și care a mărturisit că a fost ajutat de ea.

Citește și:
Sophie Turner, surprinsă în ipostaze tandre alături de un cunoscut actor. Actrița a anunțat recent divorțul de Joe Jonas

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe din video