Prezentarea Dior ss25 a adunat o mulțime de staruri la Paris. Ce vedete au atras atenția

Prezentarea Dior ss25 a adunat, previzibil, o mulțime de staruri apropiate istoricei case la Paris: Natalie Portman, Rosalia, Isabelle Adjani sau Jennifer Garner au defilat în ținute șic.

Prezentarea Dior ss25 a adunat la Paris, cum era de așteptat, o pleiadă de vedete venite să o susțină pe Maria Grazia Chiuri sau să-și arate fidelitatea față de codurile și valorile istoricei case de modă. Natalie Portman, Anya Taylor-Joy și Rosalia, de multă vreme asociate cu Dior, s-au afișat într-unele dintre cele mai șic ținute (de notat cizmele custom realizate din imitație de piele ale lui Portman, dar și reinterpretarea clasicei jachete Bar arborată de Rosalia).

Anya Taylor-Joy a ales un top croșetat care nu ar sta bine aproape nimănui, în vreme ce Elizabeth Debicki, care a interpretat-o pe Prințesa Diana în The Crown, a ales un look melancolic-șic, format dintr-o rochie lungă din mătase albă, un palton gri din lână și o eșarfă pe cap. Același tip de haină a fost purtat și de Jennifer Garner, într-un styling complet diferit, însă, în vreme ce Laetitia Casta a ales o ținută chiar din colecția prezentată pe podium, constând într-o fustă din piele neagră și o cămașă neagră asimetrică.

Dintre celebritățile care și-au făcut apariția la prezentarea Dior ss25, ne-a plăcut Rosamund Pike, într-o rochie lungă din catifea neagră, dar și veterana filmului francez Isabelle Adjani, foarte cool într-un trenci bej cu pantaloni în aceeași culoare și o maletă neagră. Accesorizată cu ochelari de soare imenși, mănuși din piele și o beretă neagră, Adjani a arătat ca un superstar… ceea ce a și fost toată viața.

Cât despre hainele din prezentarea Dior ss25, acestea au fost inspirate din trecutul sportiv al casei. Monsieur Dior însuși și-a dorit să le ofere femeilor (care își permiteau asta) libertate de mișcare atunci când participau la activități sportive (schi, călărie, înot etc.), așa încât în arhivele casei există o mulțime de lucruri din care designerul de azi a putut să își ia inspirația. Ba chiar Marc Bohan, designerul casei vreme de 30 de ani, a fost cel care a lansat oficial o linie Dior Sport. Artista multidisciplinară și arcașa SAGG Napoli a fost invitată de Maria Grazia Chiuri să deschidă prezentarea cu o săgeată, în direcția structurii transparente creată chiar de ea pentru podiumul găzduit de grădinile Musee Rodin.

Hainele din prezentarea Dior ss25, inspirate deci de arhivele casei, dar și de dinamica corpurilor feminine, au inclus detalii drapate, tricotaje, croiuri care lăsau un umăr la vedere, piele, iar poșetele au fost predominant purtate în bandulieră, sugerând aceeași idee a libertății de mișcare. Maria Grazia Chiuri pare în continuare fascinată de siluetele unor zeități precum Diana/Artemis, așa cum au fost ele reprezentate în arta clasică; însă oricât de bogate ar fi referințele sale, rezultatul muncii ei pare să le fi epuizat. Pentru că hainele Dior de astăzi sunt cu siguranță frumos realizate din materiale dintre cele mai bune, însă nu reușesc să stârnească entuziasmul de odinioară și să dea acel sentiment de nou pe care l-am aștepta de la o casă de acest nivel.

Citește și:
In Vogue: The 1990s – o miniserie cu impact vizual puternic, pe care nu trebuie să o ratezi

Foto: Dior

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people