O imagine cu Georgina Rodriguez, cenzurată în Iran. Care a fost motivul?

O imagine cu Georgina Rodriguez, partenera lui Cristiano Ronaldo, a fost cenzurată și alterată de o publicație din Iran. Despre ce este vorba?

O imagine cu Georgina Rodriguez, cenzurată în Iran. Care a fost motivul?

Un ziar iranian a cenzurat și alterat o imagine cu Georgina Rodriguez, în care aceasta apare alături de partenerul său de viață, Cristiano Ronaldo, și o parte dintre copiii lor. Imaginea respectivă a fost publicată inițial chiar de jucătorul de fotbal, cu ocazia împlinirii a 39 de ani. Fotbalistul a publicat pe contul său de Instagram imaginea de familie, pe 6 februarie, însoțită de un text care spunea: „Recunoscător să-mi petrec ziua de naștere în cel mai bun mod posibil: cu familia mea și înapoi pe terenul de antrenamente. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele voastre calde.”

Deși nimic nu ar fi părut în neregulă cu respectiva fotografie, editorii unui ziar din Iran au decis că această imagine cu Georgina Rodriguez nu poate fi văzută în țară fără să sufere alterări. Deși Rodriguez poartă o rochie lungă neagră și zâmbește cald către cameră, respectând, teoretic, normele de decență din orice loc al lumii, editorii au cenzurat imaginea reală, intervenind peste o parte a corpului Georginei. Imaginea a fost manipulată astfel încât posteriorul femeii să fie mai plat decât este în fotografia inițială, retezând practic curba acestuia.

De când Cristiano Ronaldo joacă pentru echipa Al-Nassr, presa a făcut nenumărate speculații privind modul în care acesta, dar și partenera lui de viață, se vor adapta normelor de conduită din țările arabe, unde tradiția impune felurite restricții, mai ales privind aparițiile publice ale femeilor. Cei doi, însă, pare că își continuă viețile liniștiți, având totuși grijă să nu aibă apariții care ar putea fi considerate ofensatoare în țările din regiune. Georgina Rodriguez, însă, își continuă neabătută postările pe contul său de Instagram, unde este urmărită de 57 de milioane de fani, pozându-se și în ipostaze care ar putea contraveni respectivelor norme.

Controversa legată de această imagine cu Georgina Rodriguez care a fost manipulată de publicația iraniană a escaladat atunci când o sursă din apropierea cuplului a făcut declarații pentru publicația britanică The Sun.

„Georgina este foarte supărată pe situație. Lucrează din greu la corpul ei și este foarte mândră de rotunjimile sale. Asta arată cum este alterată perspectiva asupra femeilor în unele părți ale lumii. Este doar un fund”, a spus sursa anonimă.

Dezbaterea legată de această imagine cu Georgina Rodriguez a atins și sfera politică, atunci când o membră a parlamentului belgian cu origini iraniene, Darya Safai, a comentat pe propriile canale social media: „Acesta este un exemplu despre cum tratează islamiștii bolnavi corpurile femeilor. Acesta este modul în care ei privesc către femei. Din acest motiv preferă să le facă invizibile, ascunse sub un văl.”, a spus aceasta. În ultimii ani, acțiunile dure ale poliției moravurilor din Iran asupra femeilor care au ales să nu poarte văluri au stârnit valuri de indignare în întreaga lume. În mod deosebit, moartea tinerei Mahsa Amini în custodia poliției, după ce a fost arestată pentru că nu purta hijab, a stârnit proteste în întreaga lume. 

Citește și:
Celebrități și ținute spectaculoase la decernarea premiilor BAFTA 2024 (Galerie Foto)

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people