Melania Trump a pozat nud în cariera sa de model și nu regretă gestul. Ce a declarat aceasta?

Melania Trump a pozat nud în fosta sa carieră de model și nu are regrete, dimpotrivă. Fosta Primă Doamnă a SUA a dat declarații privind deciziile sale și prejudecățile lumii.

Melania Trump a pozat nud în cariera sa de model și nu regretă gestul. Ce a declarat aceasta?

Melania Trump a pozat nud de-a lungul fostei sale cariere ca model, motiv pentru care oamenii îi reproșează și astăzi îndrăzneala, mai ales pe fondul campaniei electorale a soțului său, Donald Trump. Ca în orice societate, gesturile și deciziile profesionale ale unei femei sunt atent cântărite și judecate de public, deși acestea nu au legătură cu competențele partenerului său de viață sau cu deciziile pe care le-au luat acesta și care au afectat de-a lungul fostului său mandat ca președinte milioane de oameni.

Dar, deși Donald Trump însuși este judecat (uneori chiar în fața legii) pentru actele sale, nici soția lui nu scapă din vizor, fiind aspru criticată pentru actul de a poza într-o carieră destul de consistentă ca model. Însă fosta Primă Doamnă s-a apărat de critici și se pare că va adresa subiectul și într-un volum de memorii care urmează să apară. Astfel, faptul că Melania Trump a pozat nud nu îi stârnește acesteia nici un regret, ea apărându-și decizia de a realiza respectivele imagini.

Melania Trump, acum în vârstă de 54 de ani, a postat pe conturile sale de pe rețelele sociale, vorbind despre cariera sa în industria modelling-ului, în vreme ce a însoțit postarea de nuduri celebre din istoria artei, precum celebra statuie David, realizată de Michelangelo:

„De ce sunt mândră de cariera mea de model? Întrebarea mai presantă este de ce a ales media să judece felul în care am celebrat corpul uman în ședințe foto de modă. Chiar nu mai suntem capabili să apreciem frumusețea corpului uman? De-a lungul istoriei, maeștri ai artei au adorat forma umană, în maniere care au evocat emoții și admirație profunde. Ar trebui să ne onorăm corpurile și să îmbrățișăm tradiția eternă de a folosi arta ca un mijloc puternic de exprimare de sine.”

Și chiar dacă felul în care Melania Trump a pozat nud nu are multe lucruri în comun cu diferitele modalități în care artiștii au celebrat de-a lungul timpului corpul uman, aceasta are dreptate în privința standardelor duble care sunt aplicate doar atunci când ne convine. Pentru că este cu certitudine adevărat că femeile sunt mai des criticate pentru că și-au arătat corpurile. Și în vreme ce modelele pictorilor și sculptorilor celebri sunt arătate cu degetul în timpul vieților lor, ele devin muze eterne după moarte; iar când vine vorba despre persoane care trăiesc azi și pentru care, pe deasupra, există rațiuni politice sau de alte feluri de a fi judecate, fix acest lucru se întâmplă.

Cu siguranță, însă, faptul că Melania Trump începe să rupă tăcerea și să adreseze unele dintre speculațiile asupra propriei persoane e un semn că volumul pe care urmează să îl lanseze va conține o mulțime de detalii interesante despre viața ei, dar și justificări (pertinente sau nu) ale alegerilor sale. Rămâne să vedem care va fi data apariției volumului care cu siguranță este așteptat nu doar de fanii, ci mai ales de dușmanii cuplului Trump, și cum va fi primit demersul literar al fostei Prime Doamne.

Citește și:
Lauren Sanchez, dezvăluiri inedite despre viitoarea nuntă cu Jeff Bezos: „Aștept cu nerăbdare…'

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people