George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD. Suma neașteptată pe care trebuie să o plătească fostul prezentator TV

George Buhnici a pierdut procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD. Suma neașteptată pe care trebuie să o plătească fostul prezentator TV

George Buhnici a suferit o înfrângere în procesul cu CNCD la Curtea de Apel și a fost obligat să achite o amendă de 3.000 de lei pentru comentariile sale sexiste și misogine la adresa femeilor, conform informațiilor G4Media. Se pare că instanța a redus amenda inițială de la 20.000 de lei, stabilită de CNCD, la suma de 3.000 de lei. Această hotărâre nu este definitivă și poate fi contestată.

În august 2022, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a impus o amendă de 20.000 de lei lui George Buhnici pentru comentariile sale în care făcea remarci misogine și sexiste despre femei și despre aspectul lor fizic. Motivul invocat a fost că aceste declarații constituie o formă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate de voturi.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS', în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)

Declarația sancționată a fost:

‘Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine.Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, maai mergeți pe la sală fetelor!’

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus George Buhnici în cadrul unui interviu pentru emisiunea „Xtra Night Show” de la Antena Stars.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea! Câți ani îi dai? (…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese.

După derapajul din vara trecută, prin care a provocat un adevărat scandal, fostul prezentator de la Pro TV și actual vlogger de tehnologie a făcut noi afirmații, de această dată, referitoare la diferențele de gen.

„Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase, mai departe de casă. Câștigă salarii mai mari dar aduc aproape tot în bugetul familiei. Au sănătatea șvaițer de obicei după 45 și mor majoritar prin infarct, pentru că se cred de fier și nu se îngrijesc. Care e sexul mai tare?”, este mesajul lansat de Buhnici pe Twitter.

Citește și:
Gheorghe Hagi, gest emoționant pentru fiica sa, Kira, la spectacolul ei de teatru

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people