George & Amal Clooney, gazdele unei gale fabuloase pentru un scop nobil. Vezi cine au fost invitații la marele eveniment

George & Amal Clooney sunt mai mult decât staruri, sunt și militanți pentru justiție socială. Gala organizată de ei, la care au participat numeroase celebrități de prim calibru, este dovada.

George & Amal Clooney au organizat cea mai strălucitoare gală a sezonului la New York, și nu doar că au reușit să adune vedete de cel mai înalt calibru, dar le-au și reunit pentru o cauză bună. Și asta pentru că starurile s-au adunat să celebreze munca celor care apără justiția în întreaga lume. Evenimentul găzduit de cei doi, The Albie Awards, este organizat de Clooney Foundation For Justice, și împrumută numele judecătorului sud-african Albie Sachs, care a militat intens împotriva regimului de apartheid din țara natală, motiv pentru care a fost întemnițat și apoi a fost nevoit să se exileze.

Anul acesta, a doua ediție Albie Awards, patronată de George & Amal Clooney, a adunat la biblioteca din New York întreaga elită a Hollywood-ului, onorând acțiunile curajoase ale unor indivizi și organizații care schimbă cu adevărat lumea. Adică o organizație nonguvernamentală din Ucraina, un activist din Congo care luptă pentru drepturile persoanelor care au trecut prin violuri și alte agresiuni sexuale, și cei doi jurnaliști din Iran care au publicat reportajul inițial despre moartea lui Mahsa Amini în custodia poliției, care o reținuse pentru că nu a purtat hijab, material jurnalistic care a condus la o întreagă mișcare cunoscută azi drept Woman Life Freedom.

Astfel, celebrarea inițiată și găzduită de George & Amal Clooney i-a adunat la New York pe Emily Blunt, John Krasinski, Daniel Craig, Rachel Weisz, Scarlett Johannsson, Matt Damon, Anne Hathaway, Cindy Crawford și multe, multe alte celebrități de același calibru, și s-a dovedit nu doar o onorare a celor care își asumă riscuri extraordinare, ci și o ocazie pentru ca starurile, care nu participă în acest moment la evenimente legate de lumea filmului, cele mai multe fiind înscrise în sindicatul actorilor aflat momentan în grevă, să strălucească pe un altfel de covor roșu.

George & Amal Clooney au fost, fără îndoială, cele mai elegante prezențe, Amal purtând o rochie lungă cu paiete, care îi sublinia silueta, iar soțul său – un smoching clasic. Ei au fost însoțiți și de mama lui Amal, Baria Alamuddin, cu siguranță mândră de reușitele fiicei ei, celebră avocată pledantă în unele dintre cele mai proeminente cazuri ale ultimelor decenii legate de drepturile omului și libertatea de exprimare. Alături le-a fost și Donatella Versace, ea însăși, dincolo de un designer de înaltă clasă, o susținătoare cu vechime a drepturilor omului. Sora regretatului Gianni Versace a venit direct după prezentarea sa de la Săptămâna Modei de la Milano, ocazie cu care a vorbit iarăși despre felul în care guvernul italian încalcă flagrant drepturile persoanelor LGBTQIA+.

Printre invitații la gala găzduită de George și Amal Clooney s-au numărat și make-up artista Charlotte Tilbury, care a devenit azi fondatoarea unui imperiu beauty și a și sponsorizat evenimentul, supermodelul Kate Moss, dar și colega sa de generație, Cindy Crawford, însoțită de soțul ei, Rande Gerber, buni prieteni cu familia Clooney.

Numeroase vedete din lumea filmului au venit să susțină cauza propusă de George & Amal Clooney: Andra Day, care a portretizat-o pe legendara Billie Holiday în filmul recent, Daniel Craig și soția lui, Rachel Weisz, onorată cu Oscar; Julianne Moore alături de soțul său, Bart Freundlich, Matt Damon și soția sa, Luciana Barroso, Emily Blunt și John Krasinski, Sofia Vergara, Scarlett Johansson, Anne Hathaway și foarte mulți alții. Vezi aparițiile strălucitoare ale tuturor în galeria alăturată.

Citește și:
Jennifer Aniston dezvăluie cele 4 trucuri la care apelează pentru a avea o siluetă de invidiat la 54 de ani: „Încerc să fiu foarte atentă'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people