Ce sumă de bani a plătit Adda până să afle diagnosticul real. Artista, noi detalii despre boala Lyme: „E un teanc gros”

Adda a dezvăluit ce sume enorme de bani a fost nevoită să cheltuie pentru a-și afla diagnosticul corect.

Adda este una dintre cele mai faimoase și apreciate artiste din țara noastră, dar de mai bine de un an a trecut prin momente extrem de dificile. Ea a fost diagnosticată cu o boală gravă care i-a adus clipe de coșmar și a implicat cheltuieli exorbitante. Recent, artista a vorbit despre această perioadă întunecată din viața sa, dezvăluind sumele considerabile pe care le-a alocat pentru tratamente și analize înainte de a afla cu precizie ce boală are.


În urmă cu ceva timp, cântăreața a aflat că se confruntă cu o afecțiune rară. Artista traversează o perioadă de suferință, mai ales pentru că s-au produs schimbări semnificative în viața ei odată cu diagnosticul de boală Lyme.

Adda a cheltuit sume de bani exorbitante pentru a-și afla diagnosticul

De asemenea, cântăreața a dezvăluit și suma considerabilă pe care a cheltuit-o pentru analize până să primească diagnosticul corect: nu mai puțin de 15.000 de euro, bani pe care i-a acoperit din propriul buzunar în timp ce, în repetate rânduri, medicii au făcut presupuneri incorecte. Adda a dorit să transmită un sfat medicilor, cerându-le să efectueze teste adecvate pentru toți pacienții și să se implice cu devotament în procesul de diagnosticare.


„Fac postarea asta ca să vă arăt ce înseamnă Lyme în România. Sau Borrelioza. Cumva diferite, dar extrem de asemănătoare. Borrelia and co. Că ea nu vine singură. Vine cu Anaplasma, Bartonella, Babesia, Epstein Barr etc. Am primit poza asta de la o soră de suferință. La mine toate analizele în valoare de 15.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt.

E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de Borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios, timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom. Așa că dragi infecționiști, reumatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi, alergologi și dermatologi- TESTAȚI PACIENȚII, dar cu testele alea BUNE, NU ELISA, ELFA și mama lu Ștefan cel Mare.

Lyme-ul nu e doar de la căpușă. Nu fac Lyme doar cei cu eritem. Eritemul apare la mușcătură doar în două cazuri – dacă căpușa colcăia de borrelii sau dacă pacientul avea deja anticorpi.

De asta apare la 30% din oameni. Căpușa nu trebuie să fie cât un câine ca să fie periculoasă. Majoritatea sunt mici ca o aluniță. Nu toate se înfig. Mare grijă, cei care le scoateți. Nu le mai rupeți. Poate achiziționați în spitale croșete sau măcar pensete. Nu mai băgați acul în picioarele copiilor mușcați ca să scoateți căpușa, că aia, dacă se rupe, își revarsă tot sucul gastric în victimă, iar dacă saliva ei era light, cu siguranță faceți rahatul praf după ce dă tot afară. Antibioticul se dă imediat după mușcătură, nu după ce apare eritemul, asta dacă apare. Testele se fac la 3 săptămâni de la ultima doză de antibiotic sau 3 săptămâni de la mușcătură, dacă nu s-a luat antibiotic.  Testați co-infecțiile. TBE VIRUS, Anaplasma, babesia, rickettsia, francisella, toxocara, toxoplasmă, bartonella, epstein barr, ureaplasma, mycoplasma, virusurile herpetice. Pentru fiecare există protocol SEPARAT! Faceți diferența dintre anticorpii specifici mușcăturii și cei de transmitere congenitală. O să aveți mari surprize. Sunt multe de spus…. Multe. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!', a povestit Adda pe Instagram.

În urma acestei postări, Adda a oferit detalii pe Instagram despre cum a început pentru ea totul. Artista a dezvăluit cu ce simptome s-a confruntat în primă fază și care a fost procesul său de diagnosticare.

„Lucruri de care nu ne spune nimeni. Pentru că e mai profitabil ca oamenii să se trateze de 10 afecțiuni deodată, decât să afle adevărul și să se trateze corespunzător și la timp.
Acestea sunt simptomele date de Bartonella. Cea mai comună co-infecție dată de căpușă. Împreună cu Borrelia sau altele mai nasoale.
Problema e că, Bartonella se transmite și de la înțepăturile de țânțari. Se transmite instant. În momentul mușcăturii, înțepăturii. Apoi, în funcție de sistemul imunitar, face ravagii sau nu. Poate sta ani de zile în sânge sau intracelular și apoi se activează în momentul în care scade imunitatea. Sau dacă te îmbolnăvești de altceva, sau iei un virus gen covid, epstein barr, cmv etc. Bartonella se transmite și dacă te zgârie, mușcă, o pisică infectată.
Aceste bacterii nu te omoară instant. Însă te fac să trăiești o viață de rahat, timp în care industria funcționează, pentru că ești dependent de pastile, vitamine, ca să poți trăi cât de cât normal. Pastile și suplimente extrem de scumpe.
La mine Bartonella a început cu erupții cutanate, reacții alergice violente, apoi dureri de oase, probleme neurologice, migrene cu stare de vomă, amețeală, inflamație cerebrală, edeme, oboseală. Probleme de concentrare. Înainte să aflu, aveam probleme legate de memorie, nu mai aveam vedere periferică, tremurat. Dureri insuportabile de mușchi. Parestezii. Palpitații. Nici un cardiolog nu a știut să-mi spună de ce am pulsul 40 si apoi 120 în câteva secunde. Tinitus- țiuit în urechi insuportabil. În final și halucinații. Anxietate și atacuri de panică.
Și lista continuă. După ce am început tratamentul, timp de două luni a fost îngrozitor. Apoi au început să dispară din simptome.
Am rămas acum doar cu artrită. Și mici probleme neurologice. Pentru că încă tratez Borrelia. Dacă rămân așa e ok. Pot trăi! Chiar dacă am urmat, într-un final, protocolul corect. Faptul că s-a amânat atât de mult diagnosticarea, e posbil să mă fi lăsat cu mici sechele.
Așa că, testați-vă! Și dacă simiți că ceva nu este în regulă cu voi, faceți ceea ce vă spune inima! 🙏'

Citește și:
Andreea Bălan le pregătește o surpriză fanilor și are legătură cu fiica ei, Ella: „Abia aștept’

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people