Weekend la Veneția: cine a dominat covorul roșu al festivalului?

Festivalul de la Veneția continuă cu petreceri fabuloase, premiere strălucitoare și relații afișate pe covorul roșu. Iată care au fost cele mai importante evenimente de peste weekend.

Festivalul de film de la Veneția, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase ale lumii, continuă în același ritm cu care ne-a obișnuit, cu o mulțime de staruri descinzând pe covorul roșu al premierelor, dar și la felurite petreceri care au cucerit laguna. Și chiar dacă filmele ar trebui să fie în centrul atenției (cu Joker: Folie à Deux, The Room Next Door, Babygirl, Maria, Harvest și Jouer Avec Le Feu stârnind deja zvonuri de Oscar), e clar pentru toată lumea că nu doar despre ele este vorba. Este, de altfel, modul în care funcționează industria, realizând acest perpetuu troc între atenția acordată ținutelor celebrităților de mare calibru și felul în care acestea reușesc să o canalizeze către rezultatele muncii lor.

Ultimele zile au fost aglomerate la Veneția, cu o mulțime de staruri descinzând în oraș – printre cele mai notabile și urmărite apariții au fost, cu siguranță, cele ale lui Brad Pitt și George Clooney. Cei doi actori s-au prezentat la premiera Wolfs, cel mai recent proiect la care au lucrat împreună, și care a stârnit mai puține dezbateri decât faptul că Pitt și-a făcut apariția pe covorul roșu alături de partenera sa de viață, Ines de Ramon, devenind ceea ce se cheamă în cultura pop „red carpet official”. Relația actuală a lui Pitt a fost, cu siguranță, mai puțin discutată decât precedenta. Unul dintre organizatorii festivalului a declarat că evenimentul a făcut eforturi astfel încât să nu suprapună în program filmul lui Pitt cu cel al Angelinei Jolie (Maria, în care actrița joacă rolul Mariei Callas, în regia lui Pablo Larrain), astfel încât cei doi foști parteneri, aflați de 8 ani într-un proces de divorț, să nu se intersecteze. Dintre toate dezbaterile, însă, s-a auzit prea puțin motivul despărțirii dintre cei doi, și anume acuzațiile lui Jolie că Pitt ar fi fost agresiv la adresa ei și a unora dintre copiii lor.

George Clooney a apărut la Veneția alături de soția sa, avocata libaneză specializată în drepturile omului Amal Clooney. Aceasta a purtat o splendidă rochie Atelier Versace, decorată cu broderii delicate, și a demonstrat încă o dată că stăpânește arta subtilă a ținutelor pentru covorul roșu la fel de bine cum își face meseria (recent, Amal Clooney a fost implicată în demersurile Curții Criminale Internaționale care cere arestarea liderilor israelieni și palestinieni pentru crime de război și crime împotriva umanității).

Un alt cuplu care a făcut furori a fost cel format din Richard Gere și Alejandra Silva: actorul și specialista în comunicare au etalat pe covorul roșu o serie de gesturi romantice care au făcut ca ținutele celor doi să fie trecute cu vederea.

O altă prezență notabilă și ubicuă de-a dreptul, în așa măsură încât aparițiile ei ar merita un articol în sine, a fost Cate Blanchett. Actrița australiană a purtat o serie de ținute semnate preponderent Armani Prive (brand-ul său de suflet) și Louis Vuitton și ne-a demonstrat încă o dată că nu poate să greșească atunci când își alege vestimentația (cu contribuția însemnată a stilistei ei, Elizabeth Stewart, desigur).

Brand-ul Armani, de altfel, a găzduit un eveniment dedicat liniei sale de produse de înfrumusețare la Veneția, așa că o mulțime de celebrități au spus prezent și au purtat chiar creațiile atelierelor Armani la eveniment. Dar nu toate au alura și atitudinea unei Cate Blanchett. Dacă Sadie Sink a arătat exemplar în rochia ei din catifea neagră, nu același lucru se poate spune despre rochia purtată de Sydney Sweeney, care nu i-a făcut favoruri purtătoarei. Tot la evenimentul Armani a participat și Catrinel Menghia, aflată la Veneția alături de întreaga sa familie. Și, ca să încheiem capitolul Armani, merită să menționăm și faptul că Eva Green a purtat două ținute create de brand, cu grade diferite de succes. Căci dacă rochia mov i-a venit de minune, nu același lucru se poate spune despre rochia neagră pe care o vezi în galeria alăturată.

În aceeași idee, Glenn Close a purtat o construcție Oscar de la Renta similară celei alese de Catherine O’Hara la premiera Beetlejuice Beetlejuice, cu un efect complet diferit. Dar, ca să închei cu ținute care pot servi de-a dreptul ca inspirație pentru fiecare dintre noi, am să enumăr doar câteva care chiar merită privite îndelung: rochia Gucci (din era Tom Ford) purtată de Emily Ratajkowski, rochia Loewe a lui Taylor Russell, ținuta Schiaparelli arborată de Nicole Kidman și, deși la limită, ținuta Etro purtată de Eva Herzigova.

Citește și:
Cine este Viky Rader, creatoarea de conținut de pe coperta ELLE de septembrie

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people