Ținute neinspirate la MET Gala 2024: cine a dat greș pe covorul roșu

Anul acesta nu am avut parte de multe ținute neinspirate la Met Gala, și nici de dezastre vestimentare, însă nu toți invitații au interpretat în cheia potrivită codul vestimentar al serii.

Au fost puține ținute neinspirate la Met Gala 2024, semn că celebritățile se bazează din ce în ce mai mult pe sfaturile stiliștilor personali și pe contractele cu casele de modă cu care lucrează. Evenimentul, organizat pentru a strânge fonduri pentru Costume Institute de la The Metropolitan Museum of Modern Art din New York și pentru a celebra inaugurarea celei mai importante expoziții a anului (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion – dedicată muncii de restaurare și conservare a comorilor vestimentare din arhivele institutului) a adunat modele, designeri, creatori de conținut, dar și celebrități din lumea filmului și a muzicii. Gazdele evenimentului au fost Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny și Chris Hemsworth, ajutați de Gwendoline Christie, La La Anthony și Ashley Graham.

Dress code-ul a fost The Garden of Time, inspirat de titlul unei nuvele de J.G. Ballard din 1962, așa că orice ținute neinspirate la Met Gala 2024 pot fi puse pe seama acestei cerințe vagi, dar care reprezintă o alegere foarte interesantă. Și asta pentru că povestirea este o critică la adresa claselor superioare, având în centrul său un cuplu ce trăiește într-o vilă elegantă, către care se îndreaptă o mulțime furioasă. Cei doi încearcă cu disperare să oprească trecerea timpului achiziționând și trăind între obiecte spectaculos de frumoase, care se vor dovedi în final inutile. Așa încât ironia cărții este vizibilă atât în tema expoziției – ce vorbește despre trecerea inexorabilă a vremii peste niște obiecte care, oricât de bine lucrate ar fi, se dovedesc efemere -, dar se reflectă și în situația în sine: în vreme ce celebritățile au descins pe treptele muzeului, protestatarii care se opun masacrului din Gaza cu ajutor militar din partea Statelor Unite și care deplâng reprimarea violentă a protestelor pașnice din universități, dar și restrângerea libertății de exprimare, au funcționat într-un contrast vizibil, care nu putea fi plănuit.

Acestea fiind zise, să examinăm acele ținute neinspirate la Met Gala 2024 – multe dintre ele purtate de celebrități care excelează, de altfel, la capitolul stil. Una dintre surprizele în acest sens a fost Penelope Cruz într-o rochie Chanel Haute Couture, care, deși impecabil realizată, amintea de alte ținute purtate de actrița spaniolă, dar părea și extrem de greoaie.

O altă ținută nefericită a fost purtată de Lana Del Rey – aceasta a apelat la noul designer al casei Alexander McQueen pentru rochia ei, iar Sean McGirr a realizat o ținută inspirată de una dintre creațiile designerului care a dat numele casei, din 2006, din colecția Widows of Culloden, inspirată de istoria Scoției și mai cu seamă de bătălia de la Culloden, un episod sângeros din istoria țării. Deși o referință atât de clară, rochia nu a avut impactul creației originale, poate și pentru că accesoriul realizat din coarne a fost înlocuit cu unul realizat din ramuri, pentru această ocazie.

Nici Dua Lipa, într-o ținută Marc Jacobs, nu a atras atenția la modul flatant, cu toate că atât ea, cât și designerul sunt mai obișnuiți cu reușitele decât cu eșecurile vestimentare. Și Serena Williams, într-o rochie Balenciaga ce aduce aminte de un ambalaj de staniol, nu ne-a impresionat – mai ales pentru că același tip de rochie a apărut în numeroase ocazii pe covoarele roșii. Uma Thurman în Tory Burch, FKA Twigs în Stella McCartney, Sabrina Carpenter în Oscar de la Renta sau Jessica Biel în Tamara Ralph Couture au fost alte prezențe de la care am fi așteptat, cu siguranță, mult mai mult. Vezi și celelalte ținute neinspirate la Met Gala 2024 în galeria alăturată.

Citește și:
MET GALA 2024 – ce ținute au purtat modelele

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people