Premiera Joker la Veneția: o celebrare pentru Lady Gaga și Joaquin Phoenix

Premiera Joker: Folie à Deux i-a adus în cele din urmă pe Lady Gaga și Joaquin Phoenix pe covorul roșu anul acesta, iar aparițiile lor nu au dezamăgit. Ce surprize a rezervat evenimentul și ce au spus criticii despre filmul lor?

Premiera Joker: Folie à Deux a avut loc la timp să ne calmeze așteptările de la film, dar și de la deciziile vestimentare pe care protagoniștii urmau să le facă. Și dacă filmul a obținut până în acest moment cronici de tot felul, dar nici pe departe atât de elogioase precum primul Joker, aparițiile lui Lady Gaga și Joaquin Phoenix pe covorul roșu al festivalului au cules în unanimitate aplauze. Să le luăm pe rând. Criticii de film sunt ocupați la această oră să se contrazică în legătură cu deciziile artistice ale regizorului Todd Phillips, unii reproșându-i că a pus-o în umbră pe Lady Gaga, alții – că nu a mers până la capăt cu decizia de a face un musical desăvârșit, pentru vremurile în care trăim, în vreme ce alți critici au apreciat ritmul acțiunii și profunzimea personajelor, vorbind despre importanța faptului de a arăta pe marile ecrane că oamenii care fac lucruri rele sunt deseori oglinda unei societăți care îi forțează în acea direcție.

Dar știm deja că fanii primului Joker se vor înghesui să vadă filmul atunci când acesta va ajunge pe marile ecrane (premiera românească este programată pentru această săptămână), iar lor li se vor alătura și fanii lui Lady Gaga, care abia așteaptă să își vadă preferata ambiționându-se și mai tare în deciziile legate de cariera sa. Căci este clar în acest moment că Gaga își construiește o moștenire – aceea de icon care nu poate fi ignorat în aproape nici unul dintre aspectele culturii pop. Așa cum și-a cimentat reputația muzicală asociindu-se cu legende ale domeniului, precum regretatul Tony Bennett, acum artista se încumetă la roluri încă mai dificile decât a presupus prestația ei din A Star is Born.

Deci nu e de mirare că Lady Gaga a fost cea mai așteptată apariție la premiera Joker, și nici nu a dezamăgit. Aceasta a ales pentru photocall o ținută Dior din catifea neagră, iar pentru evenimentul de seară a mers tot pe mâna atelierelor Dior, purtând un corset din catifea de mătase și o fustă amplă cu crinolină, realizată din organza de mătase. Cele două piese purtate de actriță au însumat peste 850 de ore de muncă în atelierele Dior Couture. Gaga a accesorizat ținuta cu o pălărie Philip Treacy, iar dacă cei mai mulți o consideră o referință la rolul său din film, cu siguranță că Lady Gaga a avut în minte și alte imagini atunci când a luat decizia de a purta spectaculoasa piesă. Asta pentru că pălăria a fost purtată cu mare aplomb în trecut de Isabella Blow, o descoperitoare a multor talente în modă, poate cel mai notabil protectoarea, muza și prietena lui Alexander McQueen, un designer la care Gaga a apelat deseori la începuturile carierei sale, și de care a legat-o o apreciere aparte.

Firește, fanii au apreciat și faptul că Lady Gaga a fost însoțită la premiera Joker de logodnicul ei, Michael Polansky, cu care artista are o relație din 2019. Cei doi și-au anunțat recent planurile de a se căsători, iar inelul cu diamant solitaire de 8 carate încrustat în platină, pe care afaceristul ar fi plătit 578 de mii de dolari, a fost și el în centrul atenției la Veneția.

Cât despre Joaquin Phoenix, care își reia rolul Arthur Fleck, a venit însoțit de sora sa, Rain Phoenix, la premiera Joker de la Veneția, și a avut comentarii savuroase pe tema eforturilor depuse de distribuția filmului pentru a se asigura că sunt în cea mai bună formă pentru munca pe care trebuiau să o facă. Actorul a mărturisit că nu mai are de gând, la vârsta de 49 de ani, să mai treacă prin chinurile pe care le-a presupus dieta cu salată, sparanghel și mere la care a apelat pentru a slăbi pentru rol, dar și că decizia de a cânta live și coregrafia au fost unele dintre cele mai complicate părți ale interpretării.

Și, deși a declarat că nu are de gând să comenteze mai departe pe tema greutății, admițând faptul că a fost greșeala lui să atingă în trecut acest subiect, care a devenit o obsesie după premiera primului Joker, acesta a ținut să o felicite pe colega sa tocmai pentru transformarea fizică prin care a trecut și ea. „Și Stefani a slăbit foarte mult. Îmi amintesc când te-am întâlnit la repetiții și apoi nu ne-am mai văzut o lună, iar când te-ai întors slăbisei foarte tare. E impresionant, a părut foarte dificil”, a declarat actorul la conferința de presă.

Citește și:
Angelina Jolie, dezvăluiri inedite despre cel mai recent film al său, Maria. Motivul pentru care actrița a renunțat la cântat

Foto: Profimedia, Getty pentru Dior, Sophie Carre pentru Dior

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people