Best dressed la Oscar 2024: ce vedete au strălucit pe covorul roșu?

Cine a fost best dressed la Oscar 2024? Ce vedete au strălucit și ce creații spectaculoase au purtat? Vezi alegerile noastre aici!

Știi deja cine a câștigat, dar poate că nu știi încă cine a fost best dressed la Oscar 2024. Iar dacă nu ai apucat să vezi marii câștigători ai serii filmului, trebuie să îți spunem că seara a rezervat relativ puține surprize cinefililor. Așa cum era de așteptat, drama Oppenheimer, despre creatorul bombei atomice, a luat o mulțime de premii, incluzându-le pe cel pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun regizor și cel mai bun actor – atât în rol principal, pentru Cillian Murphy, cât și secundar, pentru Robert Downey Jr. Ryan Gosling a cântat I’m Just Ken alături de Slash, iar What Was I Made For, piesa compusă de Billie Eilish și fratele său pentru coloana sonoră de la Barbie, a luat Oscarul pentru cea mai bună melodie.

Dar, trecând peste premii, să ajungem la clasamentul celor mai spectaculoase ținute. Asta pentru că au fost o mulțime de prezențe feminine (ne vei ierta că nu vom include și smoking-urile majoritar clasice purtate de domni) în categoria best dressed la Oscar 2024. Așadar, să începem: în fruntea listei se află câteva prezențe notabile pe covoarele roșii ale ultimului an. Mai exact, Zendaya, care a ales pentru această ocazie o superbă rochie Armani Prive. De neignorat a fost și Carey Mulligan, care a ales să poarte o rochie Balenciaga al cărei model provine direct din arhivele casei, ținuta fiind imaginată cu decenii în urmă de legendarul Cristobal.

Best dressed la Oscar 2024 a fost, fără îndoială, și Sandra Huller. Actrița, protagonistă în două dintre filmele nominalizate și intens comentate anul acesta (Anatomy of a Fall , de Justine Triet, și The Zone of Interest, de Jonathan Glazer) a purtat o rochie Schiaparelli absolut superbă. Huller nu a luat, însă, Oscarul, pentru că acesta i-a revenit Emmei Stone, pentru Poor Things. Așa încât Stone, purtând o rochie Louis Vuitton, și-a adjudecat cel de-al doilea trofeu al carierei (pe care l-a primit cu rochia deja stricată după agitația produsă în timp ce Ryan Gosling cânta). Buna sa prietenă, Jennifer Lawrence, a purtat pentru această ocazie o rochie cu buline semnată Dior, cu un aer retro, dar în același timp foarte fresh, și tot Dior a ales și Charlize Theron, și bine a făcut.

Printre casele care au furnizat ținute considerate best dressed la Oscar 2024 se numără și Gucci – Kirsten Dunst a purtat o rochie albă impecabilă, iar Lily Gladstone, considerată de mulți o favorită pentru trofeul pentru rol principal, a purtat tot o ținută Gucci, dar personalizată împreună cu Joe Big Mountain, astfel încât rochia sa a onorat originile indigene ale actriței din Killers of the Flower Moon.

Ne-au mai plăcut în mod deosebit și două ținute Loewe care se califică, fără urmă de îndoială, la statutul de best dressed la Oscar 2024: și anume, cele purtate de Andrea Riseborough (o rochie cu un imprimeu tartan) și de Greta Lee (o ținută în alb negru cu drapaje neașteptate, în ton cu alegerile făcute de actriță în sezonul premiilor care tocmai s-a încheiat).

Cât despre alte alegeri inspirate, ne-au plăcut și Gabrielle Union într-o rochie argintie Carolina Herrera, Eva Longoria într-o rochie spectaculoasă Tamara Ralph, Lupita Nyong’o în Armani Prive, Margot Robbie în Versace și Rita Moreno în Badgley Mischka, într-o ținută neagră cu pliseuri și drapaje din tafta. Și, pentru că Moreno ne-a demonstrat că și femeile trecute de o anumită vârstă pot să arate impecabil pe covorul roșu și să se și distreze în același timp, trebuie să le menționăm și pe Catherine O Hara și Jessica Lange, care au dovedit din plin același lucru.

Citește și:
Premiile Oscar 2024: Cele mai HOT cupluri de vedete

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people