Simona Halep, primul interviu despre acuzațiile de dopaj: „Suplimentul era contaminat”

Simona Halep a vorbit pentru prima dată într-un interviu despre cazul de dopaj.

Simona Halep, primul interviu despre acuzațiile de dopaj: „Suplimentul era contaminat”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce s-a anunțat că a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat. Într-un interviu acordat pentru Tennis Majors, dubla campioană de Grand Slam spune că are dovezi pentru a-și demonstra nevinovăția, dar că până acum i s-a refuzat dreptul de a fi audiată de o instanță independentă. Ea speră ca audierea sa să aibă loc la sfârșitul lunii mai.

Simona Halep, primul interviu despre cazul de dopaj

Campioana României a decis să vorbească deschis despre acest subiect, la mai bine de șase luni de la suspendarea sa provizorie pentru depistarea pozitivă la substanța interzisă roxadustat. Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022.

„Am vrut să păstrez tăcerea până când cazul va fi rezolvat. Nu am vrut să ies și să vorbesc pentru că era foarte emoționant. Și, de fapt, așa cum am spus, nu puteam să mă descurc foarte bine. Dar acum simt nevoia de a vorbi cu voce tare în fața susținătorilor mei, a fanilor mei și a publicului, pentru că sunt sigură că ei chiar vor să știe de ce durează atât de mult și chiar am simțit nevoia să fac asta. De aceea mă aflu astăzi aici”, a declarat Halep.

Întrebată dacă a consumat voit substanța interzisă, Simona Halep a răspuns că nu a luat niciodată o substanță despre care să știe că nu este permisă. Sportiva a oferit mai multe detalii despre situația ei și a explicat cum a ajuns, de fapt, să fie depistată cu roxadustat.

„Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis. Nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi implicată într-o asemenea poveste. Întotdeauna am avut grijă să verific toate componentele din suplimentele pe care le iau, pentru a mă asigura că totul este autorizat. La început nu aveam nicio idee despre proveniența acestei substanțe. Și atunci am vrut doar să le cer experților (n.r. pe care ea i-a angajat) să-mi explice cum s-a întâmplat și de unde provine. După cum am spus, nu auzisem niciodată despre ea. După multă muncă, au descoperit că a existat o contaminare, o contaminare cu un supliment, și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu. O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să se afle acolo. Experții au lucrat mult pentru a găsi motivul acestei contaminări și au descoperit că suplimentul era contaminat cu o cantitate foarte mică de substanță.”

Sportiva a menționat în legătură cu expertiza efectuată că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a respins probele sale. Ea a cerut să fie audiată de o instanță independentă, însă mai multe audieri au fost amânate sau anulate de către ITF. De asemenea, cererea sa de ridicare a suspendării provizorii a fost respinsă.

„Au trecut șapte luni de când am fost suspendată inițial, deși am avut toate dovezile încă din decembrie. Nu cer un tratament special. Cer doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?”, a mai spus Simona Halep.

Citește și:
Cum arată inelul de logodnă pe care Smiley i l-a dăruit Ginei Pistol și când a avut loc, de fapt, cererea în căsătorie

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people