Simona Halep, primele declarații la revenirea în țară după victoria de la TAS: „Așa cum visam”

Simona Halep a oferit primele declarații la întoarcerea în țară, după verdictul pozitiv de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Simona Halep, primele declarații la revenirea în țară după victoria de la TAS: "Așa cum visam"

După ce a obținut victoria în disputa cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și s-a întors în țară, Simona Halep a dorit să transmită un mesaj pentru toți românii care au fost alături de ea în această perioadă dificilă. La finalul anului 2022, sportiva a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă în rândul sportivilor. 

Simona Halep este, fără îndoială, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. În urmă cu ceva timp, sportiva a fost implicată într-un scandal de dopaj și le-a promis fanilor că adevărul a ieșit la iveală. Jucătoarea de tenis a primit săptămâna aceasta un verdict favorabil din partea TAS, iar suspendarea sa a fost redusă de la patru ani la doar nouă luni. Prin urmare, Simona Halep va putea reveni pe teren în perioada următoare.

Simona Halep, declarații după verdictul de la TAS

Simona Halep s-a întors în țară ieri, deschizând astfel posibilitatea revenirii sale pe terenul de tenis în viitorul apropiat. Mai mult, în urma clarificării situației sale, sportiva româncă a primit deja o invitație specială pentru a participa la Miami Open.

„A fost o veste minunată, aşa cum visam, pentru că aşa trebuia să fie. Adevărul a ieşit la suprafaţă şi în sinea mea mereu am ştiut că nu am făcut nimic şi că nu am luat niciodată o substanţă interzisă şi nici nu am avut această intenţie. Mă bucur că s-a judecat corect şi că pot să joc tenis.”, a spus Simona Halep la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit Spynews.ro.

În plus, când a fost întrebată de către reporteri dacă va lua parte la turneul de la Miami, Simona Halep a afirmat că își dorește să revină pe terenul de tenis cât mai repede posibil, însă pentru aceasta va fi nevoie de timp pentru a se pregăti.

Aşa îmi doresc, dar acum doar am ajuns şi două-trei zile am nevoie ca să mă pregătesc mental.”, a spus Simona Halep.

Totodată, a dorit să își exprime recunoștința față de toți cei care au fost alături de ea în această perioadă în care a fost nevoită să se afle departe de terenul de tenis.

Românilor ce pot să le spun?! A fost o susţinere necondiţionată şi m-au ajutat să lupt până la capăt să arăt adevărul”, a mărturisit Simona Halep.

Ce sumă de bani trebuie să primească sportiva

Pe data de 5 martie 2024, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să reducă suspendarea Simonei Halep, care a fost acuzată de dopaj cu roxadustat la US Open 2022, de la 4 ani, așa cum era verdictul inițial, la 9 luni. TAS a mai transmis și faptul că suspendarea a expirat pe 6 iulie 2023. 

Pe lângă faptul că suspendarea Simonei Halep a fost redusă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a mai emis o decizie, și anume că sportiva trebuie să primească de la Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) o sumă de bani. Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a precizat despre ce sumă este vorba în acest caz.

„Tribunalul a decis simbolic să oblige ITIA să plătească 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro) cu titlul de „contribuție la efortul de apărare al Simonei”, a spus Bogdan Stoica pentru Digi Sport Special.

Citește și:
Ce decizie au luat Carmen Grebenișan și soțul ei, Alex Militaru, în privința relației lor: „S-ar putea să apelăm la un terapeut'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people