Shakira, acuzată a doua oară de fraudă fiscală, nu ar fi plătit impozite de 7 milioane de dolari în 2018

Shakira este acuzată a doua oară de fraudă, iar de această dată ar fi omis să plătească impozite de peste 7 milioane de dolari în 2018.

Shakira, acuzată a doua oară de fraudă fiscală, nu ar fi plătit impozite de 7 milioane de dolari în 2018

Shakira a fost acuzată de fraudă fiscală pentru a doua oară în Spania. Potrivit unei plângeri obținute de ziarul spaniol El Mundo, procurorii susțin că artista nu a plătit impozite de 6,7 milioane de euro (7,1 milioane de dolari) pentru veniturile sale din 2018, folosind „o rețea corporatistă în paradisuri fiscale”.

Shakira ar fi omis să plătească impozite de peste 7 milioane de dolari în 2018

Plângerea, care a fost depusă marți, scoate în evidență faptul că Shakira ar fi omis „să declare venituri și să estimeze cheltuieli care nu erau aplicabile, reușind astfel să reducă suma care trebuie plătită către Administrația de Stat a Agenției Fiscale (AEAT) pentru impozitul pe venitul personal și către Agència Tributària de Catalunya (ATC)”.

Nu a fost stabilită o dată a procesului pentru vedeta pop, care s-a mutat la Miami împreună cu cei doi fii ai săi după despărțirea sa complicată de Gerard Pique. Echipa de avocați a Shakirei a declarat pentru Page Six: „Nu a fost primită nicio notificare în Miami, adresa oficială a cântăreței, cu privire la procesul în legătură cu anul financiar 2018. Echipa de avocați a Shakirei se concentrează pe pregătirea procesului referitor la anii financiari 2012-2014, care va începe pe 20 noiembrie”.

Noile acuzații au venit cu mai puțin de două luni înainte ca artista, în vârstă de 46 de ani, să fie judecată la Barcelona într-un caz separat, în care a fost acuzată de șase capete de acuzare de fraudă pentru că ar fi omis să plătească aproape 15,4 milioane de dolari în taxe între 2012 și 2014.

Procurorii au susținut că vedeta a petrecut mai mult de jumătate din această perioadă de timp în Spania, ceea ce ar fi impus ca ea să plătească impozite acolo. Cu toate acestea, câștigătoarea premiului Grammy a negat afirmațiile, susținând că nu a fost rezidentă a țării europene în perioada respectivă. Reședința ei oficială în acei doi ani a fost în Bahamas.

În luna septembrie a anului trecut, un judecător de la un tribunal de instrucție din Esplugues de Llobregat, în apropiere de Barcelona, a ordonat în mod oficial ca Shakira să fie judecată, într-o hotărâre ce a pus capăt anchetei penale și care o va aduce pe vedeta columbiană în fața instanței în această toamnă.

Artista se pregătește de proces

Decizia a fost luată după ce artista a confirmat că a respins o înțelegere extrajudiciară despre care se credea că ar fi presupus ca ea să recunoască faptele, după ce a fost acuzată de fraudarea trezoreriei spaniole pe o perioadă de trei ani, între 2012 și 2014.

Două luni mai târziu, Shakira a afirmat că guvernul spaniol a lansat o „campanie de defăimare” împotriva ei și că i-a „încălcat dreptul la intimitate” prin tratarea publică a dosarelor și fără prezumția de nevinovăție. Procesul artistei va începe pe 20 noiembrie. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la opt ani de închisoare și o amendă consistentă.

Într-un comunicat de presă lansat de firma de PR Llorente y Cuenca se mai arată și că Shakira „are încredere în nevinovăția sa și alege să lase problema în mâinile legii.”

În plus, Shakira îi acuză pe procurorii spanioli care au dat-o în judecată pentru fraudă fiscală că au lansat o „campanie de defăimare” împotriva ei, anunță Page Six. Cântăreața în vârstă de 46 de ani susține că autoritățile i-au „încălcat dreptul la intimitate”, expunând situația în mod public și că nu i-au acordat prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Noi probleme pentru Britney Spears după anunțul divorțului de Sam Asghari. Ce pretenții are Kevin Federline, fostul ei soț, cu care are doi copii

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people