Shakira a ajuns la un acord prin care scapă de 3 ani de închisoare. Ce sume uriașe are de plătit artista

Shakira a primit o amendă de șapte cifre în cadrul unui acord care îi permite să evite închisoarea și care pune capăt unui lung proces de fraudă la Barcelona.

Shakira a ajuns la un acord prin care scapă de 3 ani de închisoare. Ce sume uriașe are de plătit artista

Shakira a primit o amendă de șapte cifre în cadrul unui acord care îi permite să evite închisoarea și care pune capăt unui lung proces de fraudă la Barcelona înainte de a începe. Cântăreața, care are o avere netă de aproximativ 240 de milioane de lire sterline, va fi amendată cu 6,4 milioane de lire sterline pentru cele șase infracțiuni de fraudă fiscală pe care le-a mărturisit în cadrul acordului anunțat la tribunal, mai puțin de o treime din suma pe care o solicitau procurorii.

Votează-ți aici favoriții la ELLE Style Awards 2023 și câștigă super premii!

Shakira a ajuns la o înțelegere cu autoritățile

Cântăreața a rambursat deja impozitul pe care oficialii spanioli au acuzat-o că l-a eludat – care, cu tot cu dobânzi, se ridică la aproape 15 milioane de lire sterline (17 milioane de euro). De asemenea, ea va trebui să plătească o amendă de 378.000 de lire sterline (432.000 de euro) pentru a evita închisoarea.

Cântăreața a sosit luni la un tribunal din Barcelona pentru a asista la prima zi a procesului în care este acuzată că ar fi fraudat statul spaniol cu 12,5 milioane de lire sterline (14,5 milioane de euro) din veniturile obținute între 2012 și 2014. Purtând un costum roz și ochelari de soare, artista, în vârstă de 46 de ani, a ajuns în fața clădirii cu puțin înainte de ora 10.00 (09.00 GMT). Ea a trimis un sărut fanilor înainte de a urca treptele tribunalului și a intrat în clădire, părând calmă și relaxată.

sursa: Profimedia

Artista va plăti o amendă de milioane de euro

S-a anunțat rapid că a ajuns la o înțelegere, Shakira, pe numele complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, spunându-i judecătorului care conducea ședința că a acceptat acordul încheiat cu procurorii. Într-o declarație, ea a insistat că este nevinovată, dar a spus că a luat această decizie pentru „a-i scuti pe copiii ei să își vadă mama lor sacrificându-și bunăstarea”.

„Îi admir enorm pe cei care au luptat până la capăt împotriva acestor nedreptăți, dar pentru mine, astăzi, a câștiga înseamnă să îmi recuperez timpul pentru copiii mei și pentru cariera mea”, a spus ea.

Dar în declarația sa, ea a criticat de asemenea autoritățile spaniole pentru că au urmărit-o, spunând că situația ei este similară cu altele în care autoritățile au urmărit „sportivi și alte persoane de profil”. Astfel de cazuri, a spus ea, secătuiesc „energia, timpul și liniștea acelor persoane ani la rând”.

Judecătorul Jose Manuel del Amo i-a cerut Shakirei să se prezinte la bară după ce avocații implicați în acest caz au confirmat în fața instanței că s-a ajuns la o înțelegere. Manuel del Amo a confirmat apoi că, în lumina înțelegerii, îi dădea artistei o pedeapsă de trei ani de închisoare, câte șase luni pentru fiecare dintre cele șase capete de acuzare de fraudă fiscală pe care aceasta le-a recunoscut. Dar, el a adăugat că pedeapsa va fi înlocuită cu o amendă, ceea ce înseamnă că nu va trebui să meargă la închisoare.

Citește și:
Ce a recunoscut Cabral despre diferența de vârstă dintre el și soția lui, Andreea: „Suntem doi oameni care fac greșeli, dar…

FOTO:Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people