Secretele unei domnii: cum face față Regina Elisabeta a II-a pierderii și aspectelor mai puțin plăcute ale rolului său

Regina Angliei este în al 70-lea an de domnie, cel considerat și unul dintre cei mai grei de până acum.

Secretele unei domnii: cum face față Regina Elisabeta a II-a pierderii și aspectelor mai puțin plăcute ale rolului său

Regina Elisabeta a II-a a avut un an plin de momente grele.

În martie, nepotul ei, Prințul Harry, i-a acordat lui Oprah Winfrey un interviu care a pus într-o lumină extrem de nefavorabilă casa regală britanică.

În aprilie, a murit soțul ei, Prințul Philip, chiar înainte de a împlini 100 de ani.

Al doilea fiu al ei, Prințul Andrew, a fost forțat să se retragă din viața publică pe fondul furiei declanșate de prietenia sa cu Jeffrey Epstein și de acuzațiile de hărțuire sexuală care i s-au adus.

Pe final de an, problemele de sănătate au împiedicat-o să-și mai desfășoare activitatea cu disciplina care o caracterizează.

Cu toate astea, regina de 95 de ani are mecanismele sale de a face față eșecului și pierderilor personale. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Ea face o oarecare separație între problemele de familie și cele oficiale, pentru că altfel, devine copleșitor”, spune biografa regală Ingrid Seward în cel mai recent număr PEOPLE Royals, care va apărea vinerea aceasta. „În principiu, ea pune lucrurile într-o cutie și spune: de exemplu, asta se poate rezolva joi.”

Seward adaugă: „Nu lasă lucrurile să se acumuleze. Este disciplinată mental și asta a ajutat-o în acești 70 de ani. I-a permis să se ocupe de tot și să nu permită ca lucrurile să o copleșească. Asta explică, în marte parte, capacitatea ei de a putea să lucreze încă la această vârstă.”

Biografa spune că, deși publicul poate constata că Regina merge ușor aplecată și folosește un baston, chipul ei e senin și privirea ei este agilă, semne care arată că poate continua ani buni de acum încolo. „Natura ei flegmatică și amortizoarele ei sunt de așa natură încât poate suporta eșecurile.”

Potrivit People, Regina Elisabeta a II-a va petrece Crăciunul, primul fără Prințul Philip alături, la Sandringham House, din Norfolk. „Îi va lipsi profund compania lui”, a declarat pentru revistă cineva care o cunoaște bine pe regină. „Dar ea este o persoană foarte stoică.”

Citește și:

Evenimentul special de familie de la care Regina Elisabeta a II-a nu a putut lipsi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe din video