Sean Penn vorbește despre întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „curaj, demnitate și iubire…”

Sean Penn a dezvăluit că a fost impresionat de curajul și de deminitatea de care președintele Ucrainei dă dovadă în această perioadă critică.

Sean Penn vorbește despre întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski: "curaj, demnitate și iubire..."

Sean Penn s-a aflat săptămâna trecută la Kiev, unde a realizat un documentar despre atacurile Rusiei împotriva Ucrainei. Actorul a participat la o conferință de presă a guvernului de la Kiev și a apărut alături de Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe care președintele Ucrainei a postat-o pe contul său de Instagram.

Recent, Penn a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu Zelenski, declarând că a fost extrem de impresionat de președintele Ucrainei.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Întâlnindu-l pe președintele Zelenski cu o zi înainte de invazie și apoi încă o dată în ziua invaziei… nu știu dacă știa că a fost născut pentru asta, dar era clar că eram în prezența a ceva… ce era nou pentru lumea modernă, în termeni de curaj, demnitate și iubire. Este un moment extraordinar. Am fost impresionat și mișcat de el și în același timp am fost înspăimântat pentru el și Ucraina”, a declarat actorul în cadrul emisiunii Anderson Cooper 360.

Acesta încearcă prin intermediul organizației sale Community Organized Relief Effort (CORE) să ajute oamenii afectați de invazia rusă.

„Împărțim kit-uri de igienă personală. Oferim bani și apă refugiaților. Acum încercăm să aducem personal și pe partea cealaltă (Ucraina), pentru că atunci când vine vorba de refugiați ai două probleme. Una e legată de ieșirea din țară, și cealaltă de ce poți face acolo.”

De asemenea, Sean Penn a dezvăluit că a fost nevoit să meargă kilometri buni pentru a putea părăsi țara. Actorul, în vârstă de 61 de ani, a spus că atât el, cât și echipa sa de filmare au decis să-și abandoneze mașina și să meargă pe jos.

„Eu și doi colegi am mers mile până la granița cu Polonia după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. Aproape toate mașinile din această fotografie transportă doar femei și copii, majoritatea fără niciun semn de bagaj, iar o mașină este singura lor proprietate de valoare”, a spus Penn.

Citește și:
Mila Kunis, născută în Ucraina, și soțul ei, Ashton Kutcher, donează 3 milioane de dolari pentru refugiați

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe din video