Schimbare neașteptată în noul sezon „Chefi la Cuțite”. În ce va consta acum premiul cel mare: „O experiență cu totul nouă”

Concurenții Chefi la cuțite se luptă din sezonul 14 pentru un premiu și mai valoros.

Sezonul 14 Chefi la cuțite vine cu noutăți care fac competiția și mai intensă: pe lângă premiul în bani, câștigătorul sau câștigătoarea celui mai apreciat cooking show din România va primi un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul Retroscena din Italia, oferit de Chef Richard Abou Zaki. Astfel, celor 30.000 de euro li se adaugă valoroasa recompensă a experienței unice în bucătăria restaurantului cu care Chef Richard a obținut o stea Michelin.

„Un astfel de stagiu reprezintă o perioadă de formare fundamentală în cariera unui bucătar care vrea să lucreze la un nivel foarte înalt. O spun din proprie experiență – așa a început și cariera mea: locurile în care am muncit la început de drum mi-au devenit accesibile prin astfel de stagii de pregătire. Așa s-a întâmplat la restaurantul Le Gavroche, din Londra, unde se ajungea foarte greu și unde am stat două luni într-un astfel de stagiu – reușind ulterior să mă angajez acolo. Fără acest stagiu, ar fi fost imposibil. După aceea, la Osteria Francescana, restaurantul lui Chef Massimo Bottura, am muncit și am învățat incredibil de multe lucruri într-un stagiu de patru luni. Acestea au fost perioadele în care am arătat ce știu să fac, dar am și acumulat atâtea cunoștințe prețioase. Așa au făcut toți marii bucătari ai lumii: au urmat stagii de pregătire. Pentru că o asemenea experiență este o oportunitate care poate să apară odată-n viață și aceasta cred că este frumusețea acestui premiu: ai posibilitatea să trăiești o experiență cu totul nouă, să ajungi în bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin, să stai o lună și să descoperi cum e întreaga sa organizare. Persoana care va câștiga Chefi la cuțite va avea ocazia să vină la Retroscena și să vadă pas cu pas munca pe care o facem aici zi de zi, din pasiune pentru arta culinară și cu respect pentru clienții noștri”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Pe lângă recompensa financiară de 30.000 de euro, acest premiu va fi pus la bătaie în fiecare sezon Chefi la cuțite – începând cu sezonul 14, care va fi difuzat din această toamnă la Antena 1. Filmările sezonului 14 continuă luna aceasta, iar înscrierile la preselecțiile sezonului 15 Chefi la cuțite au început deja pe casting.a1.ro.

Jurații „Chefi la cuțite” au gătit nunta lui Ianis Hagi cu Elena Tănase

Nunta Anului de la Domeniul Știrbey a prilejuit o premieră pentru trei dintre cei patru jurați Chefi la cuțite. Elena și Ianis Hagi și-au unit destinele duminica trecută, petrecerea de nuntă desfășurându-se în cadrul de poveste de pe Domeniul Știrbey, acolo unde Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu au lăsat deoparte rivalitatea de pe platoul de filmare, marcând o colaborare de excepție. Meniul grandios pentru evenimentul cu peste 700 de invitați a fost minuţios pregătit de către Marian Cernat, Executive Chef la Domeniul Ştirbey Vodă şi Cooking Team Coordinator la Chefi la cuţite, împreună cu Chef Sautner, Chef Orlando și Chef Popescu.

„A fost o nuntă la superlativ, extraordinar de bine organizată. Noi am lucrat la meniu, împreună cu Marian Cernat. În plus, eu m-am ocupat de desertul de înghețată. Am colaborat extraordinar cu Marian Cernat, cu Ștefan și Orlando, având alături o echipă foarte mare. Este pentru prima dată când am lucrat împreună la un eveniment de o asemenea anvergură – și a fost unul reușit din toate punctele de vedere”, a declarat Chef Sautner.

„Prezența noastră la nunta lui Ianis Hagi a fost o oportunitate cu totul specială de a lucra împreună și totodată a însemnat o mare bucurie de a participa la un eveniment de acest calibru. Pe lângă împlicarea alături de Marian Cernat și ceilalți doi jurați în pregătirea meniului, eu m-am ocupat de secția de jamon și hamburger. Iar această colaborare cu totul specială marca Chefi la cuțite mi-a adus o mare satisfacție”, a declarat Chef Orlando.

„Eu am venit la eveniment cu echipa mea de bucătari, alături de care am început pregătirile încă de vineri. Am fost alături de ei în permanență, asigurându-mă că totul iese la nivelul cerințelor unui asemenea eveniment. Am pregătit meniul de nuntă de la aperitiv până la friptură, marcând totodată o premieră profesională: am colaborat prima dată cu alți doi jurați Chefi la cuțite în afara platoului de filmare, pentru un proiect culinar atât de elaborat. Iar rezultatul a fost un veritabil succes”, a spus Chef Ștefan Popescu.

Citește și:
Kim Kardashian, criticată dur pentru ținutele purtate la nunta din India a milionarului Anant Ambani. Ce i-au reproșat fanii: „Un gest diabolic'

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people