Sarcina lui Meghan Markle este considerată a fi “geriatrică” – ce înseamnă acest lucru

Săptămâna trecută, Palatul Kensington a anunțat că Meghan Markle, Ducesa de Sussex, este însărcinată și că ea și Prințul Harry vor deveni părinți în primăvara anului 2019.

Sarcina lui Meghan Markle este considerată a fi “geriatrică” –  ce înseamnă acest lucru

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat: „Înălțimile Lor Regale Ducele și Ducesa de Sussex sunt bucuroși să anunțe că Ducesa de Sussex va avea un copil în primăvara anului 2019. Înălțimile Lor Regale au apreciat tot sprijinul pe care l-au primit de la oameni din întreaga lume de la nunta lor din mai și sunt bucuroși să împărtășească această veste cu publicul.”

Meghan Markle are 37 de ani, ceea ce înseamnă că depășește pragul de 35 de ani considerat a fi vârsta maximă la care femeile pot avea copii fără ca șansele de a exista complicații să devină importante.

Potrivit statisticilor americane, vârsta medie la care femeile rămân însărcinate a crescut în ultimii ani, iar proporția celor care devin mame după 35 de ani a ajuns la 23%.

Vârsta pe care Meghan o are în timpul cât este însărcinată încadrează însă sarcina ei într-o categorie clasificată de doctori ca fiind „geriatrică”, chiar dacă acest termen este din ce în ce mai puțin folosit de doctorii din întreaga lume.

Sarcina la femeile care au trecut de 35 de ani vine cu dificultăți și riscuri suplimentare, însă acest lucru nu ar trebui să oprească o femeie care a depășit acest prag de vârstă din dorința ei de a deveni mamă.

Ce trebuie să știi despre sarcina geriatrică și despre ce implică a avea copii după vârsta de 35 de ani

Femeile se nasc cu un număr fix de ovule și pe măsură ce înaintează în vârstă aceste ovule devin mai predispuse la anumite mutații genetice. Acesta este motivul pentru care fertilitatea unei femei scade pe măsură ce înaintează în vârstă. Potrivit Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, scăderea fertilității la femei începe în jurul vârstei de 30 de ani și se accelerează după 35 de ani.

În plus, pe măsură ce se înaintează în vârstă, riscul aparițiilor unor probleme de sănătate crește, atât în ceea ce o privește pe viitoarea mamă, cât și pe copil.

Printre aceste riscuri se numără Preeclampsia (hipertensiunea arterială), avortul spontan, decesul fătului la naștere, dar și diverse afecțiuni pe care le poate dezvolta copilul.

Ce ar trebui să știe toate femeile care rămân însărcinate după 35 de ani: nu suntem la fel! Șansele de a avea o sarcină normală și un copil sănătos sunt la fel de mari, așa că nu ar mai trebui să îți faci atât de multe probleme.

Citește și:
Meghan Markle vorbește pentru prima dată despre sarcină

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people