Sarah Ferguson, diagnosticată cu cancer de piele la doar șase luni după ce a suferit o mastectomie

Sarah Ferguson, Ducesă de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele.

Sarah Ferguson, diagnosticată cu cancer de piele la doar șase luni după ce a suferit o mastectomie

În vara anului trecut, Sarah Ferguson a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiu incipient. Ca parte a tratamentului, Ducesa de York a fost supusă unei intervenții chirurgicale. La doar șase luni de la operația de mastectomie, Ferguson, în vârstă de 64 de ani, a fost diagnosticată și cu cancer de piele.

„După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară, Sarah, Ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care Ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă”, a a transmis purtătorul de cuvânt al Ducesei de York.

Acesta a adăugat că în ciuda diagnosticului „angoasant”, Ferguson are „o stare de spirit bună”.

„Este supusă unor investigații suplimentare pentru a se asigura că boala a fost depistată în stadii incipiente. În mod clar, un alt diagnostic la atât de puțin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar Ducesa are o stare de spirit bună.”

„Ducesa dorește să mulțumească întregii echipe medicale care a sprijinit-o, în special dermatologului ei, a cărui vigilență a făcut ca boală să fie depistată la momentul potrivit”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, Sarah Ferguson „subliniază importanța verificării dimensiunii, formei, culorii și texturii și a apariției de noi alunițe care pot fi un semn de melanom”.

După ce a fost diagnosticată cu cancer de sân, Ferguson a fost operată în iunie 2023, la Spitalul Regele Edward VII, o clinică privată din Londra, unde au fost tratați și alți membri ai familiei regale britanice, inclusiv Regina Elisabeta a II-a.

„A fost sfătuită că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, care a avut loc cu succes”, a declarat la momentul respectiv purtătorul de cuvânt pentru BBC News, adăugând că prognosticul este bun. Acesta a precizat și că Ducesa de York a primit „cele mai bune îngrijiri medicale și… se recuperează acum alături de familia ei”.

În declarația oficială oferită presei, purtătorul de cuvânt al lui Ferguson și-a exprimat „imensa recunoștință față de tot personalul medical care a sprijinit-o în ultimele zile”. În plus, a mai dezvăluit și că Ducesa nu a avut niciun fel de simptom înainte de a fi diagnosticată cu cancer de sân, spunând că „experiența ei subliniază importanța depistării la timp”.

Sarah Ferguson s-a căsătorit în 1986 cu fiul Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Andrew. Cei doi s-au despărțit în 1992, însă divorțul lor a fost finalizat patru ani mai târziu. Sarah și Andrew au împreună două fiice: Prințesa Beatrice, în vârstă de 34 de ani, și Prințesa Eugenie, în vârstă de 33 de ani.

Chiar dacă nu au mai format un cuplu, Sarah l-a susținut în ultimii ani pe Prințul Andrew, care a fost asociat cu rețeaua de trafic condusă de Jeffrey Epstein. La începutul anului trecut, publicația The Sun a anunțat că Prințul ar fi fost izgonit de la Palatul Buckingham, și că cererea de a se muta a venit din partea Regelui Charles. Acesta „a spus clar că Palatul Buckingham nu mai este locul unde trebuie să se afle Prințul Andrew”. Vestea a venit la scurtă vreme după ce Virginia Giuffre, femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală pe Andrew, a anunțat că va publica o carte.

Prințul Andrew, Duce de York, este cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a. În vârstă de 63 de ani, acesta a fost forțat în 2022 să renunțe la organizațiile pe care le patrona, dar și la îndatoririle militare, în urma scandalului cauzat de acuzațiile Virginiei Giuffre. Totuși, Andrew, care a negat acuzațiile, a ajuns la o înțelegere civilă cu acuzatoarea sa, care spune că acesta ar fi violat-o în trei ocazii, căreia se presupune că i-ar fi plătit 14 milioane de dolari.

Citește și:
Kate Middleton a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. Prințesa de Wales este internată în spital

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people