Sadie, fiica Christinei Applegate, diagnosticată cu tahicardie posturală ortostatică: „Când mă ridic, amețesc foarte tare”

Fiica Christinei Applegate a fost diagnosticată cu tahicardie posturală ortostatică și a oferit mai multe detalii despre simptome.

Sadie, fiica Christinei Applegate, diagnosticată cu tahicardie posturală ortostatică: "Când mă ridic, amețesc foarte tare"

Noi probleme pentru Christina Applegate, după ce fiica ei, Sadie, a fost recent diagnosticată cu POTS (Postural orthostatic tachycardia syndrome). Fiica starului din „Married… With Children”, în vârstă de 13 ani, a vorbit despre diagnosticul ei în episodul de marți al podcastului „MeSsy” al lui Applegate, menționând că acum are o nouă înțelegere a luptei mamei sale cu scleroza multiplă.

Fiica Christinei Applegate, diagnosticată cu POTS

Potrivit Johns Hopkins Medicine, POTS – cunoscut în mod oficial ca sindromul tahicardiei posturale ortostatice – este o tulburare cronică care afectează sistemul nervos autonom și circulația sângelui.

„Am ceva numit POTS”, a spus Sadie. „Habar nu am ce este de fapt, dar este ceva legat de sistemul nervos autonom și îmi afectează inima. Când mă ridic în picioare, amețesc foarte, foarte tare și picioarele îmi slăbesc foarte tare și simt că o să leșin.”

Persoanele cu POTS se confruntă cu o creștere rapidă a ritmului cardiac atunci când se ridică din poziția șezând sau culcat; și pot experimenta amețeli, ceață cerebrală, oboseală, intoleranță la exerciții, dureri de cap, vedere încețoșată, palpitații, tremurături și greață. Pot, de asemenea, să leșine. În timpul episodului, Sadie a explicat că suferă de simptomele ei de foarte mult timp, dar a fost adesea respinsă.

„Nu-mi place că ți se întâmplă asta, draga mea. Chiar urăsc asta”, a spus Applegate în replică. „Sunt tristă. Dar te iubesc și știu că vei fi bine. Și sunt aici pentru tine și te cred. Și mulțumesc pentru că aduci acest lucru la lumină și conștientizare.”

Sadie – pe care Applegate o împarte cu soțul ei, Martyn LeNoble – și-a amintit că pleca de la cursurile de clasa a șasea pentru a o vizita pe asistenta de la șocală „de mai multe ori pe zi” pentru că „mereu simțea că va leșina”.

„În clasă, dacă ar fi să mă ridic atunci, aș spune: ‘Trebuie să merg la asistentă. Nu pot să fac asta’. Sau eram la educație fizică și spuneam: ‘Trebuie să merg la asistentă'”, a spus ea. „Îmi spuneau: ‘Faci asta ca să scapi de ore. Probabil e doar anxietate. Întoarce-te la curs’. Nu au vrut să facă nimic pentru asta. Faptul că nu au făcut nimic în legătură cu asta m-a afectat fizic și emoțional”

Cum a reacționat actrița

Applegate – care a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în 2021 – a spus că a fost, de asemenea, disprețuitoare față de simptomele fiicei sale din ignoranță față de boală.

„Ea poartă straturi de haine în zilele de 90 de grade și urăște educația fizică – îmi pare rău școală, nu este un mare fan al educației fizice sau al lucrurilor fizice. Mă simt atât de oribil că nu i-am acordat atenție. Pur și simplu nu am văzut asta acasă, iubito. Acasă erai bine. Dar e cam ca la noi. Ieșim în lume, iar stresul și anxietatea lumii ne provoacă simptome mult mai grave decât ar fi dacă am fi în siguranța și răcoarea propriilor noastre case.”, a spus Applegate.

În ciuda simptomelor sale, Sadie a explicat că diagnosticul ei a făcut mai ușor „să înțeleagă prin ce trece mama sa”: „De exemplu, când mama spune: ‘Oh, am dureri acum. Oh, am temperatură’. Dacă nu aș fi avut asta, probabil aș fi spus: ‘Nu-mi pasă. Nu știu despre ce vorbești'”.

Citește și:
Louisa Jacobson, fiica lui Meryl Streep, imagini inedite cu partenera sa de cuplu: „Intrăm într-o nouă eră plină de bucurie'

foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people