Russell Brand: ce trebuie să știi despre acuzațiile de agresiune sexuală care i se aduc + reacția vedetei

Russell Brand a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală și chiar viol. Iată care sunt cele mai importante dezvăluiri ce reies din investigație.

Russell Brand: ce trebuie să știi despre acuzațiile de agresiune sexuală care i se aduc + reacția vedetei

Russell Brand, comedianul britanic cunoscut pentru stilul său îndrăzneț (și pentru o căsnicie de scurtă durată cu cântăreața Katy Perry) a fost acuzat de mai multe femei de multiple instanțe de agresiune sexuală, abuz emoțional și chiar de viol. Femeile au făcut aceste dezvăluiri în cadrul unui documentar TV rezultat în urma unei investigații la care au colaborat mai multe instituții media, anume emisiunea Dispatches de la Channel 4, dar și publicațiile The Times și The Sunday Times.

Documentarul Russell Brand: In Plain Sight (În văzul tuturor, n.red.), difuzat sâmbătă, 16 septembrie, de Channel 4, a reunit mărturiile a cinci femei care îl acuză pe Russell Brand de abuzuri. Acestea au detaliat situații în care au fost forțate să întrețină relații sexuale cu actorul, și modalitățile prin care acesta le-a presat sau le-a obligat. Agresiunile, conform investigației media, s-ar fi petrecut între anii 2006 și 2013, perioadă în care actorul a și fost căsătorit cu Katy Perry, ultima dintre situațiile descrise în documentar întâmplându-se la cinci luni după ce Brand a divorțat de soția sa.

În perioada respectivă, Russell Brand se afla la apogeul carierei sale, având contracte cu BBC Radio 2 și Channel 4, însă juca și în producții la Hollywood.

Cu o zi înainte de premiera documentarului, Russell Brand a publicat un material video în care a negat vehement toate posibilele acuzații la adresa sa, fără însă să detalieze care ar fi acestea. Comedianul în vârstă de 48 de ani a publicat pe canalele sale de social media un videoclip, intitulat This is happening (Se întâmplă asta, n.red) în care spunea: „Am primit două scrisori foarte deranjante, o scrisoare și un email, una de la o companie TV mainstream, una de la un ziar, care înșirau o mulțime de atacuri agresive și ieșite din comun. În mijlocul acestor atacuri uimitoare, aproape baroce, există câteva acuzații foarte serioase pe care le neg în mod absolut.”

Fără să detalieze respectivele ‘atacuri’, Russell Brand a lăsat de înțeles că acestea ar fi legate de trecutul său „promiscuu”: „În acea perioadă de promiscuitate, relațiile pe care le-am avut au fost întotdeauna bazate pe consimțământ”.

Russell Brand este cunoscut pentru felul șocant în care a vorbit, în multiple rânduri, despre viața sa sexuală. Acesta le-a spus surorilor Kim, Khloe și Kourtney Kardashian că ar vrea să facă „sex în grup cu ele” într-o emisiune, spunându-i specific lui Kim Kardashian, însărcinată la acea vreme, „Cred că femeile gravide radiază și sunt frumoase și ideea de lactație este una interesantă”. Acesta este doar un exemplu, pentru că într-o altă instanță, comedianul a spus în fața unui public live că i-a plăcut să forțeze sex oral asupra unei persoane, până când acesteia i-au dat lacrimile, lucru care a condus la scurgerea machiajului pe care respectiva persoană îl purta la ochi – o scenă similară a fost detaliată de una dintre acuzatoarele care au vorbit pentru documentarul Channel 4.

Negând vehement acuzațiile chiar înainte ca acestea să apară, Russell Brand a continuat prin a spune că a fost mereu „transparent” în legătură cu sexualitatea sa, și a insinuat că acuzațiile ar putea fi motivate de faptul că, pe canalele sale social media, acesta a acuzat mereu interesele marilor companii, mai ales din zona farmaceutică, de implicare injustă în elaborarea legilor. Brand a cultivat în ultimii ani un public numeros, pe care l-a atras cu acuzații la limita conspirației (și chiar dincolo de această limită) legate de felurite acțiuni politice. Acum, actorul a făcut apel la fanii săi sugerând amestecul acelorași companii în acuzațiile care i se aduc.

„Asta mă face să mă întreb: ‘sunt alte interese la mijloc?’. Mai ales că am mai văzut astfel de atacuri coordonate din partea instituțiilor de media. (…) Mi se pare că există o preocupare serioasă de a controla tot felul de spații și de voci. (…) Nu vreau să intru mai mult în detalii din cauza naturii foarte serioase a acuzațiilor, dar simt că sunt atacat și că ei lucrează împreună. (…) Evident că ne vom ocupa de această problemă, pentru că este foarte, foarte serioasă. Între timp, vreau să stați aproape, să stați treji și… dacă puteți, vă rog să fiți liberi.”, le-a mai spus Brand fanilor săi.

La doar câteva ore de la publicarea acuzațiilor, Russell Brand a fost întâmpinat cu urale la spectacolul de comedie pe care îl avea programat la Troubadour Wembley Park Theatre, parte din turneul Bipolarisation. Acesta a făcut aluzie și în cadrul show-ului la acuzații, spunând publicului că sunt lucruri despre care vrea, dar nu poate să vorbească.

Citește și:
Britney Spears, o nouă relație în plin divorț de Sam Asghari?

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people