Rona Hartner, omagiată de presa internațională. Francezii vor organiza o slujbă de comemorare

Presa franceză a transmis omagii pentru Rona Hartner, care s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani.

Rona Hartner, omagiată de presa internațională. Francezii vor organiza o slujbă de comemorare

Rona Hartner a încetat din viață la vârsta de 50 de ani, după o lungă luptă cu canerul. Artista a trăit ultimele momente pe patul de spital, înconjurată de familia sa. Cu o notorietate internațională, Rona Hartner a primit elogii din partea presei franceze după decesul său. În plus, în Franța se va ține o slujbă de comemorare în onoarea regretatei artiste.

Una dintre cele mai respectate actrițe din țara noastră, Rona Hartner, a încetat din viață vineri, 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer în stadiul terminal, iar cu doar câteva zile în urmă, a pierdut bătălia cu boala. Rona Hartner a trăit în Franța timp de peste două decenii, unde și-a petrecut ultimele momente din viață.

Presa franceză, omagiu pentru Rona Hartner

Artista a câștigat faimă și în afara țării, iar după decesul său, presa din Franța i-a adus omagii. În orașul Toulon, unde actrița s-a stins din viață, va avea loc o ceremonie specială, la doar câteva zile după înmormântarea sa în cimitirul Bellu din București. După decesul său, numeroase publicații din Franța i-au dedicat articole vedetei.

Liberation a numit-o pe Rona Hartner drept „franco-română”. Artista și-a obținut cetățenia franceză abia în 2010, după 13 ani de rezidență: „Premiată la Locarno pentru rolul din ‘Gadjo Dilo’ de Tony Gatlif, franco-româna a murit joi, 23 noiembrie, la Toulon. Ea câștigase premiul pentru interpretare feminină la Locarno și era o cântăreață a scenei electro-balcanice”, notează Liberation.

De asemenea, Le Monde a scris un material special despre Rona Hartner. „Premiată pentru interpretare feminină la Locarno, pentru filmul Gadjo Dilo, cântăreața populară a scenei electro-balcanice, franco-româna Rona Hartner, în vârstă de 50 de ani, a murit joi, 23 noiembrie, la Toulon”, a transmis Le Monde. Le Soir a scris totodată: „Actrița și cântăreața Rona Hartner, interpreta ‘Gadjo Dilo’, a murit. Născută la 9 martie 1973 la București, Rona Hartner a jucat în special alături de actorul francez Romain Duris în filmul ‘Gadjo Dilo’ de Tony Gatlif. (…) Franco-româna Rona Hartner, în vârstă de 50 de ani, a murit joi la Toulon (sudul Franței), a anunțat eparhia și o parte dintre prietenii săi”, a scris publicatia Le Soir.

Votează-ți aici favoriții la ELLE Style Awards 2023 și câștigă super premii!

Rona Hartner avea un loc special în inimile comunității creștine din Toulon și era apreciată și de localnici și credincioși. Ca urmare, Dominique Rey, episcop, va oficia o liturghie de comemorare pentru Rona Hartner la data de 6 decembrie, la ora 18:00.

Artista locuia de peste 10 ani în Franța

În 2010 Rona Hartner și-a primit cetățenia franceză. Originară din România, actrița avea bunici germani. La începutul carierei sale, Rona Hartner a luat decizia de a părăsi România. În 1999, a fost implicată într-un scandal cu politicianul Corneliu Vadim-Tudor, care a acuzat-o de o presupusă relație amoroasă cu fostul președinte Emil Constantinescu. Ca urmare, Rona Hartner a ales să se mute în Franța, unde a început o nouă etapă în viața sa. Regretata actriță a lăsat în urmă o fiică, Rita, rezultată din relația sa cu francezul Rocco Sedano.

„Din data de 26 august, am obţinut cetăţenia franceză, aşa ca fetiţa mea (Rita, n.r.). Sper să vă bucuraţi pentru mine. Primul lucru pe care îl voi face este să învăţ franceza, căci nu am urmat nici măcar un curs din această limbă în care visez de 13 ani”, spunea artista, în 2010, pe Facebook.

Citește și:
Creatoarea de conținut Cristina Lupu (Like Creața) a devenit mamă pentru a treia oară și a dezvăluit prima imagine cu băiețelul ei

FOTO: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people