Romanița Iovan, mărturisiri despre relația cu fiul ei, Albert: „Are preocupări în fiecare zi”

Creatoarea de modă Romanița Iovan a vorbit despre relația specială pe care o are cu fiul ei, Albert, în vârstă de 15 ani.

Romanița Iovan, mărturisiri despre relația cu fiul ei, Albert: "Are preocupări în fiecare zi"

Romanița Iovan este una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din România. Ea și fiul ei, Albert, din căsnicia cu regretatul pilot Adrian Iovan, se înțeleg foarte bine și au o comunicare deschisă.

Romanița Iovan și Albert au fost invitați în emisiunea „Vorbește Lumea”, ocazie cu care au mărturisit că relația lor se bazează pe o comunicare sinceră. „Este în plină creștere, dar are preocupări în fiecare zi. Indiferent ce frică am eu când îl aștept pe copilul meu că nu apare la ora la care a zis că vine acasă, gândindu-mă că el s-a bucurat în ziua respectivă nu trebuie să ne îngrijoreze, ci dimpotrivă”, a povestit Romanița Iovan.

Adolescentul participă la raliuri și își dorește într-o bună zi să fie un pilot profesionist, iar Romanița Iovan îl susține. Albert a povestit care sunt preocupările sale. „Mama mă înțelege foarte, foarte bine. Nu am apucături din astea de adolescent. Cred că e o mamă foarte bună. Mă lasă să fac tot ce vreau, dar nu am nici așteptări mari, adică să merg la petreceri sau lucruri din astea. Eu îmi fac treaba pe YouTube și mă antrenez fizic. Astea sunt preocupările mele.”

Creatoarea de modă nu îi impune fiului ei reguli stricte. Aceasta a dezvăluit și care sunt principiile pe care le pune în practică atunci când vine vorba de educația acestuia. „În primul rând trebuie să existe comunicare, practic copilul să îți devină prieten, iar mama să îi devină prieten. Albert primește de la mine o informare a ceea ce consider că ar trebui să facă sau să nu facă, iar el trece fluxul minții și trage concluzia că am dreptate sau nu. Comunicarea trebuie să fie reciproc avantajoasă. (…) E foarte important să dai opțiuni copiilor. Trebuie să-l lași să-și dezvolte pasiunea până la refuz.”

De asemenea, tânărul are și o altă pasiune, și anume gătitul. Romanița Iovan a recunoscut că ea nu gătește atât de mult și că Albert o ajută la cumpărături. „N-am mai avut o pedeapsă de foarte mult timp. Nu e ea cu pedepsele așa grele. Poate că acum 4-5 ani nu am avut voie să mă joc pe PlayStation o lună sau ceva de genul. Nu mi-a făcut niciodată program. (…) Îmi place să gătesc. Ea mănâncă salatele ei și dacă i le fac eu zice că nu sunt bune”, a povestit Albert Iovan în emisiunea „Vorbește Lumea.”

Citește și:
Elena Gheorghe, dezvăluiri despre momentele dificile prin care trece familia ei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people