Reginele care conduc lumea în acest moment

Există multe locuri în lume unde locuiesc familii regale chiar dacă, tehnic vorbind, nu conduc țările respective. Deși multe națiuni nu mai sunt monarhii, există totuși destule regine și regi consorți.

Iată care sunt reginele care conduc lumea în acest moment.


Regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei este prima femeie monarh a țării sale. În prezent are 78 de ani. Aceasta s-a căsătorit cu soțul său, Prințul Henrik, în 1967 și a devenit regină pe 14 ianuarie 1972. Prințul Henrik a murit în 2018.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh britanic care a condus națiunile din Commonwealth peste 60 de ani. Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron după ce tatăl său a decedat în februarie 1952 și a fost încoronată în iunie 1953. Moștenitorul tronului este Prințul Charles de Wales.


Regina Letizia a Spaniei

Regina Letizia este soția Regelui Felipe VI al Spaniei. Înainte să se alăture familei regale spaniole, aceasta era jurnalist. Cei doi s-au căsătorit în 2004 și au două fiice: Prințesa Leonor – care este moștenitoarea tronului – și Prințesa Sofia.

Regina Maxima a Olandei

Regina Maxima este căsătorită cu Regele Willem-Alexander al Olandei. Cuplul s-a căsătorit în 2002 și are trei fiice, Prințesa Catharina-Amalia, Prințesa Alexia și Prințesa Ariane.

Regina Silvia a Suediei


Regina Silvia a Suediei l-a cunoscut pe soțul său, Regele Carl XVI Gustaf la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. Cei doi s-au căsătorit în 1976 și au trei copii: Prințesa Victoria, Prințul Carl Philip și Prințesa Madeleine. Înainte să se alăture familei regale, Regina Silvia a lucrat la consulatul argentinian din Munchen.

Regina Sonja a Norvegiei

Regina Sonja este căsătorită cu Regele Harald V al Norvegiei. Cuplul s-a căsătorit în 1968, dar ei nu au devenit rege și regină până în 1991. Cei doi au doi copii, Prințul Haakon Magnus și Prințesa Martha Louise.


Regina Nanasipauu din Tonga

Regina Nanasipauu este căsătorită cu Regele Tupou VI din Tonga și are statutul de regină consoartă.

Regina Mathilde a Belgiei

Regina Mathilde este căsătorită cu Philippe al Belgiei. Înainte să se căsătorească, aceasta era terapeut logoped. Cuplul are patru copii: Prințesa Elisabeth, Prințul Gabriël, Prințul Emmanuel și Prințesa Eléonore. Prințesa Elisabeth este Ducesă de Brabant și moștenitoarea tronului.

Regina ‘Masenate Mohato Seeiso din Lesotho


Regina ‘Masenate Mohato Seeiso este regina consoartă a statului african Lesotho. Aceasta e căsătorită cu Regele Letsie III. Cei doi au trei copii: Prințesa Senate, Prințesa ‘Maseeiso și Prințul Lerotholi care este mostenitorul tronului.

Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania este căsătorită cu Abdullah bin Al Hussein al Iordaniei din 1993. Cuplul are patru copii: Prințul Hussein, Prințesa Iman, Prințesa Salma și Prințul Hashem. Înainte de căsătoria regală, Regina Rania a lucrat în finanțe și tehnologia informației.


Regina Jetsul Pema a Bhutan-ului

Regina Jetsum Pema este regina consoartă a Bhutan-ului și este cea mai tânără regină în viață. Aceasta și-a dobândit statutul la 21 de ani, când s-a căsătorit cu Regele Jigme Khaesar Mangyel Wangchuck al Bhutan-ului în 2011. Cei doi au un fiu, Jigme Namgyel Wangchuck.

Regina Norodom Monineath Sihanouk a Cambodgiei

Regina Norodom Monineath Sihanouk este regina mamă a Cambodgiei. Între 1952 și 1955, Cambodgia a renunțat la monarhie, dar Regina și-a redobândit titlul de regină consorată din 1993 până în 2004, când soțul său a murit. În prezent, aceasta are titlul de regină mamă, iar tronul este ocupat de fiul ei, Regele Norodom Sihamoni.


Regina Saleha din Brunei

Pengiran Anak Saleha este regina din Brunei. Aceasta este căsătorită cu Sultanul Bruneiului și cei doi au 6 copii împreună.

Citește și:
7 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre moștenitorii coroanei britanice

Foto: Hepta, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people