Regina Camilla și Brigitte Macron, moment stânjenitor la evenimentul care marchează Ziua Z

Brigitte Macron și Regina Camilla au fost surprinse într-un moment stânjenitor în timpul unei ceremonii de comemorare a Zilei Z.

Regina Camilla și Brigitte Macron, moment stânjenitor la evenimentul care marchează Ziua Z

Brigitte Macron, Prima doamnă a Franței, a încercat să o țină de mână pe Regina Camilla la un eveniment de comemorare a Zilei Z, dar gestul nu a ieșit așa cum a fost planificat. Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, și Brigitte Macron, în vârstă de 71 de ani, au avut un moment stânjenitor pe 6 iunie, în timpul unui eveniment care a marcat cea de-a 80-a aniversare a Debarcării în Normandia, Franța.

Brigitte Macron și Regina Camilla, gest stânjenitor la ceremonie

După cum se vede într-o înregistrare video transmisă pe X, soția președintelui francez Emmanuel Macron a încercat să o țină de mână pe Regină după ce au depus coroane de flori la Memorialul britanic din Normandia de la Ver-sur-Mer. Cu toate acestea, Regina Camilla nu i-a răspuns reciproc, păstrându-și brațul pe lângă corp. După ce a apucat pentru scurt timp mâna Reginei, Brigitte Macron s-a dat la o parte și și-a încrucișat brațele în față.

Cele două au rămas apoi în picioare pentru un moment de reculegere înainte de a se alătura soților lor, Regele Charles al III-lea și președintele Macron. Atitudinea adecvată în ceea ce privește interacțiunea cu membrii familiei regale britanice este de mult timp un subiect foarte discutat. Site-ul web al familiei regale, care încă nu a fost actualizat în întregime după moartea Reginei Elisabeta a II-a în septembrie 2022, afirmă: „Nu există coduri obligatorii de comportament atunci când se întâlnesc cu Regina sau cu un membru al familiei regale, dar mulți oameni doresc să respecte formele tradiționale”.

Site-ul le definește ca fiind o ușoară plecăciune a gâtului de la cap pentru bărbați și o mică reverență pentru femei, „deși o strângere de mână este, de asemenea, acceptabilă”. Dovedind că nu există reguli stricte cu privire la modul de salut, Regele Charles al III-lea l-a salutat pe președintele Macron cu o îmbrățișare la Memorialul britanic din Normandia și a sărutat mâna soției sale.

Vizita la Memorialul britanic de pe plajă a fost o reuniune pentru familia regală și familia Macron, care au petrecut timp împreună în septembrie 2023, când Regele și Regina au călătorit în Franța pentru o vizită de stat. La aniversare, cuplurile și-au prezentat omagiile la evenimentul de comemorare a aniversării marcante a Debarcării din Ziua Z, organizat de Ministerul Apărării și Legiunea Regală Britanică.

Slujba a fost organizată în semn de omagiu față de operațiunea militară masivă la care au participat aproximativ 156.000 de oameni, 7.000 de nave și 10.000 de vehicule care au atacat forțele germane în Normandia la 6 iunie 1944. Campania a servit drept un punct de cotitură crucial în cel de-al Doilea Război Mondial și începutul eliberării Europei de nord-vest ocupate de naziști.

Premierul britanic Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murthy, au participat, de asemenea, la ceremonia de la Memorialul britanic din Normandia, care a fost deosebit de importantă pentru rege, întrucât a marcat prima sa călătorie internațională de la diagnosticarea cancerului. Monarhul și-a reluat îndatoririle față în față cu publicul la sfârșitul lunii aprilie, după ce Palatul Buckingham a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer și a început tratamentul în februarie.

Citește și:
Jennifer Lopez și Ben Affleck, surprinși într-o ipostază neașteptată, pe fondul zvonurilor de divorț. Detaliul care a atras atenția tuturor

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people