Regele Charles al III-lea și Prințul William se pregătesc pentru discuții „de criză” după acuzațiile de rasism la adresa casei regale britanice

Regele Charles al III-lea și Prințul William sunt în discuții privind noile acuzații de rasism care vizează familia regală.

Regele Charles al III-lea și Prințul William se pregătesc pentru discuții "de criză" după acuzațiile de rasism la adresa casei regale britanice

Familia regală se pare că pregătește un plan pentru a evalua pagubele după ce o ediție olandeză a noii cărți a lui Omid Scobie i-a menționat din greșeală pe Regele Charles al III-lea și pe Kate Middleton pentru că ar fi făcut comentarii „rasiste”.

Reacția familiei regale în urma acuzațiilor de rasism

Potrivit publicației Telegraph, consilierii de la palat se vor aduna în această săptămână pentru a discuta „toate opțiunile” referitoare la aceste afirmații, inclusiv luarea de măsuri legale. Săptămâna trecută, tipărirea cărții lui Scobie, vândută la nivel internațional, a fost oprită când s-a descoperit că o traducere olandeză a inclus numele lui Charles, de 75 de ani, și Middleton, de 41 de ani, într-o porțiune menită să fie anonimă.

„Se poartă discuții și vom continua aceste discuții în această săptămână. Conversațiile vor fi purtate și deciziile vor fi luate cu atenție, timp și profesionalism, mai degrabă decât grăbite într-un weekend”, a declarat o sursă pentru Telegraph într-un interviu publicat sâmbătă.

Ediția eronată îi numea pe cei doi ca fiind cei care și-au exprimat „îngrijorarea” cu privire la culoarea pielii fiului Prințului Harry și a soției sale Meghan Markle, Archie, înainte de nașterea acestuia. Cartea lui Scobie, „Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival”, a reamintit cum Markle, în vârstă de 42 de ani, i-a scris scrisori private lui Charles cu privire la conversațiile „tulburătoare” pe care el și Kate Middleton le-au avut despre fiul ei.

Meghan Markle a vorbit despre acest subiect cu Oprag Winfrey

Actrița a vorbit pentru prima dată despre remarcile dubioase în timpul interviului controversat acordat de ea și Harry în martie 2021 lui Oprah Winfrey.

„Cam în aceeași perioadă – avem în tandem conversația: „Nu i se va oferi securitate, nu va primi un titlu” și, de asemenea, îngrijorări și conversații despre cât de închisă ar putea fi pielea lui când se va naște”, a declarat Markle, care este biracială, pentru mogulul media.

O șocată Winfrey a insistat: „Despre cât de închis la culoare va fi copilul tău?”.

Fosta actriță a răspuns: „Potențial, și ce ar însemna sau cum ar arăta asta”.

În timp ce Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, și Meghan Markle nu au dezvăluit numele la momentul respectiv, Prințul William a vorbit în apărarea familiei regale la scurt timp după ce au fost făcute afirmațiile: „Noi nu suntem o familie rasistă”, a declarat reporterilor actualul Prinț de Wales, în vârstă de 41 de ani.

În timp ce sursa Telegraph a împărtășit că familia construiește un plan de apărare, aceasta a rămas rece, calmă și liniștită în fața camerelor de filmat. Joi, Prințul William și Kate Middleton au fost numai zâmbete în timp ce au fost fotografiați la Royal Variety Performance la Albert Hall din Londra. Cuplul și-a păstrat interacțiunile cu mass-media scurte și prietenoase, ignorând în special întrebările despre afirmațiile din carte după ce Piers Morgan a identificat-o pe Kate în emisiunea sa cu o seară înainte.

Citește și:
Charli XCX și George Daniel s-au logodit după un an de relație

FOTO: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people