Regele Charles al III-lea deschide Castelul Balmoral în premieră pentru public

Regele Charles al III-lea deschide pentru prima dată Castelul Balmoral pentru turiști.

Regele Charles al III-lea deschide Castelul Balmoral în premieră pentru public

Regele Charles al III-lea va deschide Castelul Balmoral din Scoția pentru public în perioada 1 iulie – 4 august, înainte de propriul său sejur acolo. Castelul, situat în inima Parcului Național Cairngorms, a fost una dintre reședințele preferate ale monarhului, unde își petrecea verile alături de familie. Aici a avut loc decesul Reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie 2022.

Regele Charles al III-lea deschide Castelul Balmoral publicului

Totuși, numai câțiva norocoși vor putea explora interiorul castelului în grupuri de maximum 10 persoane, cu un număr limitat de 40 de intrări pe zi. Cu o sumă de 100 de lire sterline, vizitatorii vor avea acces la mai multe camere folosite de rege și regină. Pentru 150 de lire sterline, aceștia vor beneficia și de un ceai de după-amiază, care include o mică gustare servită în restaurant.

„Pentru prima dată de când castelul a fost finalizat în 1855, am fost autorizaţi să vă oferim un tur privat cu ghizii noştri experimentaţi. Aceştia vă vor conduce într-o călătorie istorică prin multe dintre camerele magnifice ale castelului Balmoral”, se arată în anunțul de pe site-ul oficial al castelului.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să admire o expoziție de acuarele realizate de Regele Charles al III-lea în sala de bal a castelului. Este prima dată când astfel de vizite private sunt posibile la castelul achiziționat de familia regală în 1852, în timpul domniei Reginei Victoria. Regele are în plan să deschidă mai multe reședințe oficiale pentru public, conform informațiilor furnizate de Daily Mail.

De asemenea, și Palatul Buckingham a fost deschis pentru prima dată publicului în 1993. Fondurile adunate din taxa de intrare au fost utilizate pentru restaurarea Castelului Windsor, parțial distrus de un incendiu în 1992.

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral

Balmoral este renumit ca fiind reședința de vară a familiei regale, dar are și amintiri triste pentru membri. Prințul William și Prințul Harry își petreceau timpul acolo în august 1997, când mama lor, Prințesa Diana, a murit în mod tragic într-un accident de mașină la Paris. Regina Elisabeta a II-a, despre care nepoata ei, Prințesa Eugenie, a spus cândva că a fost „cea mai fericită” la Balmoral, a murit acolo în 2022. Surse au declarat pentru PEOPLE la vremea respectivă că a fost potrivit ca ea să-și petreacă ultimele ore acolo, deoarece era un loc atât de special pentru ea și familia ei, iar acum, publicul poate păși în castelul din Aberdeenshire.

Aripa de est a Palatului Buckingham, unde Regele și-a filmat emisiunea de Crăciun din decembrie 2023, va putea fi vizitată și ea pentru prima dată în vară. Pe 3 aprilie, Royal Collection Trust a anunțat că emblematicul palat va deschide aripa prin etajul principal, după cinci ani de lucrări de restaurare.

Aripa de Est include fațada frontală și balconul emblematic al palatului, „unde monarhul și membrii familiei regale s-au adunat pentru apariții publice în timpul unor ocazii speciale sau momente istorice încă din 1851”, inclusiv nunți regale, încoronări și Trooping the Colour, celebrarea anuală a zilei de naștere a monarhului.

Royal Collection Trust a precizat că familia regală folosește și astăzi aripa pentru întâlniri și evenimente oficiale.

Citește și:
Noi detalii despre afacerea lui Meghan Markle. Ce produse se vor regăsi pe site-ul companiei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people