Raquel Welch a murit. Legenda Hollywood-ului avea 82 de ani

Raquel Welch a murit. Actrița, considerată vreme îndelungată un sex symbol al Hollywood-ului, avea 82 de ani.

Raquel Welch a murit. Legenda Hollywood-ului avea 82 de ani

Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani, a confirmat managerul său, Steve Sauer, pentru publicația People. Actrița, câștigătoare a unui Glob de Aur, a fost vreme de decenii considerată una dintre cele mai emblematice figuri ale industriei filmului.

Raquel Welch a murit în urma unei scurte perioade de boală, au transmis reprezentanții acesteia miercuri, pe 15 februarie 2023. Managerul său a adăugat:

„Cariera ei s-a întins pe 50 de ani, în care a jucat în peste 30 de filme și 50 de seriale de televiziune. Câștigătoare a Globului de Aur, în ultimii ani s-a implicat în dezvoltarea unei afaceri de succes cu peruci. Lui Raquel îi supraviețuiesc cei doi copii ai săi, Damon Welch și Tahnee Welch.”

Welch a debutat în actorie în anii 1960, și a devenit celebră odată cu aparițiile în filme precum Fantastic Voyage sau One Million Years B.C., ambele din 1966. A primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie, pentru rolul din Cei trei muschetari, din 1973. A continuat să joace până în 2017, ultimul proiect la care a participat fiind How to Be a Latin Lover.

Născută Jo Raquel Tejada, Welch a dobândit o reputație de sex symbol pentru aparițiile sale în ținute sumare, scandaloase la vremea respectivă, și a declarat în mai multe rânduri că și-a dorit încă de la vârsta de 7 ani să fie actriță. Părinții ei au susținut-o, înscriind-o la cursuri de teatru.

La aflarea veștii că Raquel Welch a murit, multiple celebrități și-au exprimat regretul, dar și aprecierea pentru legendara actriță.

„Sunt atât de tristă să aud despre decesul lui Raquel Welch. Mi-a plăcut să lucrez cu ea în Blonda de la drept. A fost elegantă, profesionistă și întruchiparea glamour-ului. Pur și simplu incredibilă. Sper ca îngerii să o odihnească.”, a scris Reese Witherspoon.

Și echipa serialului Seinfeld, în care Welch a avut o apariție memorabilă în episodul final al celui de-al optulea sezon, și-a manifestat regretul. „Ne-ai binecuvântat cu talentul tău uimitor. Suntem onorați că am fost parte dintr-o astfel de carieră fabuloasă. Odihnește-te în pace.”

Citește și:
Shakira face aluzie la Gerard Pique într-un video viral de Valentines Day

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people