Prințul William, primul mesaj public după ce tatăl său, Regele Charles al III-lea, a fost diagnosticat cu cancer

"Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulțumim”, a transmis Prințul William la un eveniment caritabil.

Prințul William, primul mesaj public după ce tatăl său, Regele Charles al III-lea, a fost diagnosticat cu cancer

Prințul William a participat la ceremonia de înmânare a onorurilor de stat de la Castelul Windsor. De asemenea, acesta a fost prezent și la un dineu de gală pentru organizaţia caritabilă London’s Air Ambulance Charity. Evenimentele marchează prima apariție în public a Prințului William de când soția sa, Kate Middleton, a suferit o operație și de când Regele Charles al III-lea a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer.

La gala caritabilă, Prințul de Wales a spus că „apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulțumim”, vorbind astfel pentru prima dată în public despre problemele de sănătate ale tatălui său.

Apoi, aceasta a oferit un discurs mai amplu, în care a mulțumit încă o dată oamenilor pentru susținerea oferită în ultimele zile.

„Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de sprijin pentru Catherine și pentru tatăl meu, în special din ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toți. Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă „medical”, a transmis Prințul William la evenimentul caritabil la care a participat inclusiv Tom Cruise.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au fost fotografiați recent în timp ce plecau cu mașina de la Clarence House, reședința lor din Londra. Aceasta a fost prima apariție a monarhului după ce Palatul Buckingham a anunțat că acesta a fost diagnosticat cu cancer.

Regele Charles și Regina Camilla le-au zâmbit și le-au făcut cu mâna celor prezenți la Clarence House, în timp ce se îndreptau spre Palatul Buckingham, de unde ar fi călătorit apoi cu elicopterul către Sandringham House.

6 februarie este o zi emoționantă pentru familia regală britanică, și se pare că Charles și Camilla au ales să o petreacă într-un mod discret, la reședința regală din ținutul Norfolk. Pe 6 februarie 1952, Regele George al VI-lea a fost găsit mort în casa sa din Sandringham, ceea ce a făcut-o pe fiica lui cea mare, pe atunci în vârstă de 25 de ani, Prințesa Elisabeta, noul monarh al Marii Britanii.

Familia regală a anunțat acum câteva zile diagnosticul șocant al regelui, precizând că este vorba de o problemă diferită de cea pentru care a fost operat recent. Totodată, Regele Charles al III-lea rămâne optimist în privința stării sale de sănătate.

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință. Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis într-un comunicat Palatul Buckingham.

Și Kate Middleton s-a confruntat recent cu probleme de sănătate. Palatul Kensington a anunțat pe 17 ianuarie că Prințesa de Wales a suferit cu o zi înainte o operație abdominală „reușită” și a adăugat că se așteaptă ca aceasta să rămână în spital între 10 și 14 zile înainte de a se întoarce acasă pentru a continua recuperarea.

„Alteța Sa Regală Prințesa de Wales a fost internată ieri la Clinica din Londra pentru o intervenție chirurgicală abdominală planificată. Pe baza sfatului medical actual, este puțin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paște”, a precizat Palatul Kensington într-un comunicat.

Citește și:
Prințul Harry și Meghan Markle nu ar fi avut, de fapt, binecuvântarea Reginei Elisabeta a II-a pentru a-și boteza fetița Lilibet

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people