Prințul Harry va fi numit o „legendă vie a aviației.” Cum au reacționat fanii

„Este o glumă?”, a fost reacția unui fan după ce a aflat că Prințul Harry va fi numit „o legendă vie a aviației”.

Prințul Harry va fi numit o "legendă vie a aviației." Cum au reacționat fanii

Prințul Harry se numără printre cele patru persoane care vor fi premiate în cadrul galei Living Legends of Aviation Awards, care va avea loc pe 19 ianuarie în Beverly Hills. În cadrul evenimentului, care va fi prezentat de actorul John Travolta, Ducele de Sussex în vârstă de 39 de ani va fi numit „o legendă vie a aviației.”

Publicul nu s-a arătat însă prea încântat de noua titulatură a lui Harry.

„Este o glumă? Care sunt lucrurile legendare pe care le-a făcut? Întreb serios! Ce naiba a făcut?”, a scris un internaut pe platfoma X. „Aștept cu nerăbdare ca orice alt pilot militar din lume să primească același premiu pe baza realizărilor sale în acest domeniu”, a adăugat o altă persoană.

Prințul Harry a servit ca pilot de elicopter în armata britanică, efectuând misiuni de antrenament în SUA, Marea Britanie și Australia, precum și misiuni de luptă în Afganistan.

Living Legends of Aviation Awards a fost înființat în 2003 pentru a-i onora pe cei care aduc contribuții semnificative în domeniul aviației/ aerospațial.

În urmă cu trei ani, Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit Marea Britanie și s-au mutat în California, SUA. Această decizie a dus la pierderea protecției asigurată de forțele de ordine, finanțată de contribuabilii britanici. Ducele de Sussex contestă acțiunea luată, declarând că fără această protecție, familia sa este în pericol în Marea Britanie.

„Regatul Unit este casa mea”, a declarat Ducele de Sussex într-o declarație citită la un tribunal din Londra, potrivit Daily Mail.

„Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei şi este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic', a declarat Prinţul Harry, potrivit Page Six. „Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc şi, având în vedere prin ce am trecut eu însumi, sunt reticent la ideea de a mă expune şi pe mine în mod inutil”, a mai adăugat acesta.

În timp ce vizita Marea Britanie în iulie 2021 pentru a dezveli o statuie a mamei sale, Prințesa Diana, securitatea Prințului Harry a fost „compromisă din cauza absenței protecției poliției” în timp ce părăsea un eveniment caritabil, a declarat un purtător de cuvânt în ianuarie 2022.

„Ducele și Ducesa de Sussex finanțează personal o echipă de securitate privată pentru familia lor, însă această securitate nu poate reproduce protecția necesară din partea poliției, necesară în timp ce se află în Marea Britanie. În absența unei astfel de protecții, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce la domiciliul lor. Ducele s-a oferit pentru prima dată să plătească personal pentru protecția poliției din Marea Britanie pentru el și familia sa în ianuarie 2020 la Sandringham. Această ofertă a fost respinsă. El rămâne dispus să acopere costurile de securitate, pentru a nu se impune contribuabilului britanic. După cum se știe, alte persoane care au părăsit o funcție publică și care prezintă un risc inerent de amenințare primesc protecție din partea poliției fără niciun cost pentru ele. Scopul pentru Prințul Harry a fost simplu: să asigure siguranța sa și a familiei sale în timp ce se află în Marea Britanie, astfel încât copiii săi să poată cunoaște țara sa natală”, a declarat atunci un purtător de cuvânt al lui Harry, potrivit The Guardian.

Prințul Harry a mai declarat în instanță că el și soția sa, Meghan Markle, au fost forțați să părăsească Marea Britanie și să renunțe la îndatoririle lor regale.

„Cu mare tristețe pentru amândoi, eu și soția mea ne-am simțit forțați să ne retragem din acest rol și să părăsim țara în 2020.”

Cu toatea acestea, declarațiile Prințului Harry din ultimii trei ani au sugerat că decizia de a părăsi Marea Britanie le-a aparținut, nu le-a fost impusă.

„Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu este una pe care am luat-o cu ușurință”, a declarat Prințul Harry la un eveniment caritabil din Londra la momentul respectiv, potrivit Page Six.

„Au fost atâtea luni de discuții, după atâția ani de provocări. Și știu că nu am făcut întotdeauna lucrurile cum trebuie, dar în ceea ce privește acest lucru, chiar nu a existat altă opțiune.”

Palatul Buckingham a susținut la vremea respectivă că familia regală a fost luată prin surprindere de decizia cuplului.

„Înțelegem dorința lor de a adopta o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor necesită timp pentru a fi rezolvate”, se arăta într-o declarație a Palatului Buckingham din ianuarie 2020.

Citește și:
Regele Charles al III-lea și Prințul William se pregătesc pentru discuții „de criză' după acuzațiile de rasism la adresa casei regale

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people