Prințul Harry aduce noi acuzații grave familiei regale britanice

Prințul Harry a adus în discuție familia regală britanică în procesul intentat împotriva Associated Newspapers LTD.

Prințul Harry aduce noi acuzații grave familiei regale britanice

Prințul Harry, alături de alte personalități precum Elton John, Elizabeth Hurley și Sadie Frost au dat în judecată compania Associated Newspapers LTD. Aceștia îl acuză pe editorul ziarului The Daily Mail că le-ar fi încălcat dreptul la o viață privată, culegând în mod informații personale.

Potrivit SkyNews, avocații reclamanților susțin că au dovezi „extrem de dureroase” care arată că aceștia au fost victimele unei „activități criminale abominabile” și ale unor „încălcări grave ale vieții private” din partea Associated Newspapers. Cu toate acestea, Associated Newspapers neagă vehement acuzațiile, considerându-le niște „calomnii absurde”.

Ieri, Prințul Harry s-a prezentat la o audiere preliminară a procesului ce se desfășoară la Înalta Curte din Londra. Acesta a declarat că Associated Newspapers LTD a obținut informații în mod ilegal, prin piraterie telefonică și prin alte mijloace ilegale.

„Fac această cerere pentru că îmi iubesc țara și rămân profund îngrijorat de puterea necontrolată, influența și criminalitatea celor de la Associated”, a declarat el în fața instanței. „Dovezile pe care le-am văzut arată că jurnaliștii de la Associated sunt infractori cu puteri jurnalistice care ar trebui să ne îngrijoreze pe fiecare dintre noi. Publicul britanic merită să cunoască întreaga amploare a acestei mușamalizări și simt că este de datoria mea să o expun.”, a spus fiul Regelui Charles.

Acesta a mai declarat și că, de-a lungul timpului, a învățat să adopte politica familiei regale de a nu se plânge niciodată în legătură cu tabloidele britanice.

„Întotdeauna am avut o relație dificilă cu presa”, a spus Harry. „Cu toate acestea, în calitate de membru al instituției, politica era niciodată să nu te plângi, niciodată să nu dai explicații. Nu a existat nicio alternativă; am fost condiționat să o accept. În cea mai mare parte, am acceptat interesul pentru îndeplinirea funcțiilor mele publice”.

Harry a mai spus și că, din momentul în care a început să aibă o relație cu Meghan Markle, a devenit „din ce în ce mai deranjat de abordarea de a nu lua măsuri împotriva presei în urma atacurilor vicioase și persistente, a hărțuirii și a articolelor intruzive, uneori rasiste, referitoare la Meghan”.

Nu este însă pentru prima oară când Ducele de Sussex acuză presa britanică. În 2018, acesta a depus o plângere împotriva News Group Newspapers pentru piraterie telefonică. În timpul audierii de ieri, Harry a adus în discuție familia regală, declarând că „instituția” casei regale i-ar fi ascuns informații importante despre acțiunile întreprinse de NGN.

„Instituția mi-a ascuns, fără îndoială, multă vreme, informații despre pirateria telefonică făcută de NGN, iar acest lucru a devenit clar doar în ultimii ani”, a spus el. „Nu este o exagerare să spun că bula s-a spart – în ceea ce privește ceea ce știam în 2020 – când m-am mutat în afara Regatului Unit”.

Prințul Harry a adăugat și că: „Până în prezent, există membri ai familiei regale și prieteni de-ai mei care ar fi putut fi vizați de NGN și nu am nicio idee dacă au depus sau nu cereri de despăgubire. Nu a existat niciodată o discuție centralizată între noi cu privire la cine a înaintat reclamații, deoarece fiecare birou din cadrul instituției este izolat. Există această concepție greșită conform căreia suntem cu toții în comunicare constantă unii cu alții, dar acest lucru nu este adevărat.”

Citește și:
Prințul William, ipostază inedită în Polonia

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people