Primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea, alături de familia regală, după încoronare

Regele Charles al III-lea a fost surprins în primul portret oficial, după ziua încoronării sale.

Primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea, alături de familia regală, după încoronare

Luni, Palatul Buckingham a făcut public primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea. Imaginea, realizată de Hugo Burnand, îl arată pe monarh așezat pe una dintre cele două perechi de scaune de tron din 1902, realizate pentru Regele George al V-lea și Regina Maria pentru a fi folosite la încoronarea Regelui Edward al VII-lea.

Regele Charles al III-lea este văzut purtând Coroana Imperială de Stat, ținând în mână Orbul și Sceptrul cu Cruce, și îmbrăcat în tunica sa regală purpurie și Roba de Stat. Burnand nu este străin de fotografierea membrilor familiei regale. În 2005, el a fost fotograful de nuntă al lui Charles și al Reginei Consort Camilla și a fost contactat din nou de familia regală pentru a realiza portretele oficiale ale Prințului William și ale lui Kate Middleton în ziua nunții lor, în 2011.

În primul portret, cel de familie, se regăsesc de la stânga la dreapta: Ducele de Kent, Ducesa de Gloucester, Ducele de Gloucester, Viceamiralul Sir Tim Laurence, Prințesa Regală Anne, Regele Charles al III-lea, Regina Camilla, Prințul de Wales, Prințesa de Wales, Ducesa de Edinburgh, Prințesa Alexandra, Ducele de Edinburgh. Este notabil faptul că Prințul Harry, fiul cel mic al Regelui, lipsește din portretul familiei.

Regele Charles al III-lea și Regina Consort Camilla, primul portret oficial

Într-un alt portret publicat luni, Regele Charles și Regina Consort Camilla au pozat împreună în Sala Tronului de la Palatul Buckingham. După weekendul încoronării, Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj emoționant, plin de mulțumiri, către toate persoanele care au contribuit la marea sărbătoare din Marea Britanie.

„În timp ce weekendul Încoronării se apropie de final, eu și soția mea am vrut doar să împărtășim cele mai sincere și mai profunde mulțumiri tuturor celor care au contribuit la a face din acest eveniment o ocazie atât de specială. Le aducem un omagiu deosebit nenumăratelor persoane care și-au dedicat timpul și dăruirea pentru a se asigura că sărbătorile de la Londra, Windsor și de mai departe au fost cât se poate de fericite, sigure și plăcute. Celor care s-au alăturat sărbătorilor – fie acasă, la petreceri și prânzuri de stradă, fie prin voluntariat în comunități – le mulțumim, fiecăruia în parte. Să știm că avem sprijinul și încurajarea voastră și să fim martori la bunătatea voastră exprimată în atât de multe moduri diferite a fost cel mai mare cadou posibil de Încoronare, în timp ce acum ne rededicăm viețile pentru a servi poporul Regatului Unit, al Regatelor și al Commonwealth-ului.

În portretul Reginei, aceasta este văzută purtând Coroana Reginei Maria și roba de domnie. Sâmbătă, Charles a fost uns și încoronat oficial ca rege al Regatului Unit în timpul ceremoniei de încoronare de la Westminster Abbey din Londra, Anglia.

În timpul procedurilor, arhiepiscopul a așezat Coroana Sfântului Eduard pe capul regelui. O tradiție încă din secolul al XVII-lea, coroana a fost creată pentru predecesorul său omonim, Regele Charles al II-lea, în 1661, și este modelată după coroana medievală originală, și prezintă patru cruci-pattée, patru flori de lis și două arcuri, montate pe o calotă de catifea de culoare purpurie închisă și o bandă de hermină. Coroana este încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline.

Prințul Harry și Prințul William au participat amândoi la încoronarea tatălui lor sâmbătă, marcând prima dată când au fost împreună de la înmormântarea bunicii lor, Regina Elisabeta a II-a, anul trecut. Frații nu au vorbit și nu au avut nicio interacțiune unul cu celălalt. Harry a participat singur la încoronare, în timp ce soția Meghan Markle și cei doi copii ai lor, Archie, care a împlinit sâmbătă 4 ani, și Lilibet, de 1 an, au rămas acasă, în California. După ce a participat la ceremonie, Ducele de Sussex a plecat rapid spre aeroport pentru a se întoarce acasă, în America.

Citește și:
Larisa Iordache, dezvăluiri inedite despre căsătorie: „Mă văd într-o rochie de mireasă'

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people