Planurile de înmormântare ale Regelui Charles al III-lea ar fi fost actualizate pe fondul luptei împotriva cancerului: „Nu este bine”

Starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea îi îngrijorează pe apropiați, motiv pentru care planurile de înmormântare ale monarhului ar fi fost revizuite.

Planurile de înmormântare ale Regelui Charles al III-lea ar fi fost actualizate pe fondul luptei împotriva cancerului: "Nu este bine"

Starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea îngrijorează apropiații și palatul, în timp ce continuă să lupte cu un tip de cancer nedezvăluit. Pe fondul problemelor sale de sănătate, planurile de înmormântare ale monarhului ar fi fost actualizate recent.

Planurile de înmormântare ale Regelui Charles ar fi fost revizuite

„Vorbind cu prieteni ai Regelui în ultimele săptămâni despre sănătatea sa, cel mai frecvent răspuns este… ‘Nu este bine'”, a transmis Tom Sykes de la Daily Beast.

Un prieten al monarhului a afirmat că Regele Charles al III-lea „este hotărât să învingă și că se aruncă cu totul asupra lui”, adăugând că „toată lumea rămâne optimistă, dar el este într-adevăr foarte bolnav. Mai mult decât lasă să se înțeleagă”.

Scriitoarea regală Tina Brown a făcut și ea aluzie la problemele de sănătate ale monarhului, scriind recent că diagnosticul de cancer al lui Charles i-a pus pe Prințul William și Kate Middleton „în apropierea înspăimântătoare a urcării pe tron exact când sperau să aibă un interval de ani pentru a-și crește copiii departe de ochii publicului. Perspectiva aceasta, mi s-a spus, le provoacă o anxietate intensă”.

Sykes a mai relatat că planurile funerare ale Regelui – cu numele de cod „Operațiunea Menai Bridge” – sunt în prezent revizuite. De asemenea, circulă un document separat care precizează ce a mers bine la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a din 2022 și ce ar putea fi făcut mai bine data viitoare când va muri un monarh, potrivit Daily Beast.

Toate sursele au subliniat că planurile funerare regale sunt în mod constant în curs de revizuire. Cu toate acestea, un fost membru al personalului a recunoscut că problemele de sănătate ale Regelui Charles al III-lea au dat o altă nuanță și urgență planurilor sale.

„Planurile au fost șterse de praf și sunt ținute la zi în mod activ. Nu este mai mult decât ceea ce te-ai aștepta, având în vedere că Regele a fost diagnosticat cu cancer.”, a explicat fostul membru al personalului.

Palatul Buckingham a anunțat în februarie că, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o mărire benignă a prostatei, s-a descoperit că Regele are cancer. O declarație a precizat că Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, va urma un „tratament regulat” și a fost „sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice”.

Monarhul a avut prima apariție publică de Paștele catolic

Câteva zile mai târziu, a publicat o declarație în care a mulțumit pentru toate urările de bine. Prima sa apariție publică a avut loc două luni mai târziu, când a participat la slujba de Paște. Charles a participat la slujbă duminică, la ceea ce ar fi fost cea de-a 98-a aniversare a mamei sale, salutând spectatorii în timp ce era alături de Regina Camilla.

La scurt timp după ce diagnosticul Regelui Charles al III-lea a fost făcut public, Prințul Harry a zburat către Marea Britanie. Se pare ca cei doi au avut o întâlnire care a durat aproximativ 45 de minute. De asemenea, Regele Charles al III-lea a făcut în ultimele luni călătorii frecvente la Castelul Windsor pentru a petrece timp cu Prințul William, a relatat The Sun, precizând că tatăl și fiul au devenit mai apropiați.

Citește și:
Noi detalii privind starea de sănătate a lui Kate Middleton, pe fondul tratamentului împotriva cancerului

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people