Noi detalii despre încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce rol va avea Prințul George

Noi detalii legate de încoronarea Regelui Charles al III-lea au ieșit la iveală.

Noi detalii despre încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce rol va avea Prințul George

Palatul Buckingham a anunțat că Prințul George, în vârstă de 9 ani, va fi unul dintre Pajii de Onoare ai Regelui la viitoarea încoronare a Regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, și a soției sale, Regina Consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani. Alături de George va fi Lordul Oliver Cholmondeley, în vârstă de 13 ani, ai cărui părinți sunt prieteni apropiați ai Regelui și ai Prințului William.

Prințul George va fi unul dintre Pajii Regelui Charles al III-lea

Ceilalți doi paji sunt Maestrul Ralph Tollemache, în vârstă de 12 ani, fiul finului Regelui, Edward Tollemache, și Lordul Oliver Cholmondeley, în vârstă de 13 ani, al cărui tată este Lordul de onoare al Regelui Charles al III-lea. Alți patru băieți vor participa în calitate de Paji pentru Regina Consoartă Camilla și sunt în întregime compuși din membri ai familiei.

„De-a lungul serviciului de încoronare din 6 mai, Majestățile Lor vor fi asistate fiecare de patru Paji de Onoare. Aceștia vor face parte din procesiunea prin naosul Westminster Abbey.”, a precizat Palatul într-un comunicat.

Gemenii fiicei Camillei vor participa la ceremonie, precum și Maestrul Freddy Parker-Bowles, nepotul ei. Ei nu sunt singurii tineri din familia noii regine care vor avea un rol principal. Maestrul Arthur Elliot, în vârstă de 11 ani, va lua parte la ceremonia solemnă de pe data de 6 mai.

Regele Charles și Camilla Parker-Bowles și-au făcut prima apariție publică împreună în 1999, după petrecerea de 50 de ani a lui Annabel Elliot, cumnata lui Charles. Palatul a făcut publică și invitația oficială, confirmând că încoronarea va avea loc pe 6 mai 2023, la biserica Abbey Church of Westminster. Potrivit site-ului familiei regale, peste 2.000 de invitații vor fi trimise prin poștă.

Invitația, care a fost concepută de artistul heraldic Andrew Jamieson, îl prezintă pe Omul Verde, o figură străveche din folclorul britanic, care simbolizează în mod corespunzător primăvara și renașterea, pentru a celebra noua domnie. Palatul a publicat, de asemenea, o nouă fotografie a cuplului, care s-a căsătorit în 2005.

Prințul Harry nu a confirmat oficial prezența la ceremonie

Nu se știe încă dacă fiul cel mic al Regelui, Prințul Harry, și soția sa, Meghan Markle, vor face călătoria de mii de kilometri de la Montecito, California, până la Londra. Dacă aceștia vor fi prezenți, s-ar putea să fie ultima dată când vor sta în fosta lor casă de la Frogmore Cottage. Luna trecută, Ducele de Sussex a confirmat că tatăl său i-a evacuat familia de pe domeniul lor din Windsor. Se pare că notificarea de evacuare a avut loc la doar o zi după ce controversata carte de memorii a Prințului Harry, Spare, a ajuns pe rafturile librăriilor.

De asemenea, o „regulă” a încoronării ar putea face ca Ducele și Ducesa de Sussex, precum și Ducele de York, să nu poată apărea la balconul Palatului Buckingham alături de alți membri ai familiei regale. În conformitate cu planurile pentru o ceremonie „redusă”, Regele Charles al III-lea ar fi decis că va apărea doar cu membrii activi ai familiei regale, cei de care este cel mai apropiat.

Citește și:
Viviana Sposub, declarații sincere despre intervențiile sale estetice și decizia de a se muta din România

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people