Nadia Comăneci, dezvăluiri despre stilul ei de viață. Care sunt principiile după care se ghidează: „Încerc să mănânc deștept”

Nadia Comăneci a vorbit despre stilul ei de viață și despre principiile după care se ghidează, astfel încât să se mențină în formă.

Nadia Comăneci, dezvăluiri despre stilul ei de viață. Care sunt principiile după care se ghidează: "Încerc să mănânc deștept"

Nadia Comăneci continuă să fie și în ziua de astăzi un exemplu de perseverență și determinare datorită carierei strălucite în lumea gimnasticii.

Foarte mulți sunt curioși să afle cum se menține în formă Nadia Comăneci. Fosta gimnastă, care împlinește 63 de ani pe 12 noiembrie, se ghidează după o serie de principii clare, astfel încât disciplina pare să fie secretul ei. 

„Mă mișc, zilnic, 30-40 de minute. Chiar și când sunt plecată, fac acest lucru. Caut ca hotelul unde stau să aibă sală de sport, iar în caz contrar, pentru că nu tot timpul am găsit și această facilitate, improvizez de fiecare dată ceva, în cameră. De asemenea, încerc să mănânc deștept. Cât mai sănătos!”, a declarat Nadia Comăneci pentru fanatik.ro

Nadia Comăneci a vorbit și despre planul ei alimentar. Fosta gimnastă a dezvăluit și ce anume nu se regăsește deloc în alimentația ei. 

„Micul dejun este o masă foarte importantă. Beau un iaurt, mănânc un ou fiert, dar și toast cu o feliuță de șuncă de curcan. Nu-mi lipsește nici sucul de portocale și nici cafeaua. Seara consum pește, salate și avocado. Dar și multe fructe. Nu mănânc desert. În schimb beau o bere, două la cină. Snack pentru prânz, precum și o bucată mică de ciocolată, aproape zilnic. Nu mănânc cartofi prăjiți și paste”, a adăugat Nadia Comăneci pentru sursa citată. 

Nadia Comăneci este originară din Onești și a intrat în istoria sportului odată cu performanța sa uluitoare de la Montreal. Fosta gimnastă avea 14 ani pe 18 iulie 1976, atunci când a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, ediție cunoscută sub numele de „Olimpiada Nadia Comăneci.”

Afișajul electronic de la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal nu era programat să afișeze nota 10, iar pe ecran a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci a început să facă gimnastică la vârsta de 5 ani, la Oneşti.La 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută.În 1974 s-a bucurat de primul mare succes la nivel internațional, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera.

Nadia Comăneci a câștigat de trei ori consecutiv titlul de campioană continentală. În 1975 a obţinut „Trofeul Campioanelor”, iar în 1979, la „Cupa Mondială”, de la Tokyo, a obținut primul loc la sol şi sărituri, al doilea loc la bârnă şi al treilea la individual compus. Cariera și-a încheiat-o la vârsta de 23 de ani, reușind să acumuleze 25 de medalii câştigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene.

Nadia Comăneci formează un cuplu alături de Bart Conner. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 1976, dar s-au căsătorit de-abia două decenii mai târziu, în 1996. Au împreună un băiat, pe nume Dylan, născut pe 3 iunie 2006, pe care Nadia l-a numit „10-le meu perfect. Cel mai bun exercițiu al meu'”, ca o aluzie afectuoasă la momentul în care a făcut istorie la Jocurile Olimpice.

Citește și:
Lady Gaga, dezvăluiri inedite despre cum l-a cunoscut pe logodnicul ei, Michael Polansky: „A fost ceva cu adevărat special'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people