Monica Bîrlădeanu, cunoscută pentru stilul său de viață sănătos și dieta bogată în proteine, a vorbit despre cum își adaptează regimul alimentar în perioada Postului Crăciunului. Deși posturile pot fi dificile pentru cei care urmează un regim bazat pe proteine, actrița a explicat că, pentru a compensa lipsa acestora din alimentația sa, a făcut câteva ajustări.
Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre dieta sa
Ea a mărturisit că unul dintre alimentele pe care le are mereu în geantă în această perioadă este esențial pentru a-și menține energia.
Postul Crăciunului este unul dintre cele mai lungi și stricte posturi, de 40 de zile, și presupune abținerea de la carne, lactate și ouă, dar, spre deosebire de Postul Paștelui, permite consumul de fructe de mare. Monica Bîrlădeanu, care a ales să respecte acest post, a menționat că urmează patru reguli esențiale pentru a-și păstra echilibrul în alimentație. Detaliile acestor reguli au fost împărtășite cu fanii ei pe Instagram.
„Am început să filmez Betoane, un nou serial produs de Protv pe 7 octombrie, sunt plecată aproape zilnic 12h de acasă și cum urmez de principiu o dietă proteică, acum în post e mai dificil să-ți ‘aduni doar din legume necesarul de proteine zilnic, mai ales dacă nu poți sta acasă să-ți gătești. Dar pentru că am avut cu mai multă lume discuții despre asta, am zis să share-uiesc și cu voi câteva lucruri esențiale pentru cei ca mine', a scris Monica Bîrlădeanu în mediul online.
Monica Bîrlădeanu a împărtășit cu fanii ei că urmează patru reguli esențiale pentru a se asigura că își menține energia și sănătatea în perioada postului. Actrița a explicat că, deși dieta sa este bazată pe proteine, în timpul Postului Crăciunului a adaptat regimul alimentar pentru a obține toate substanțele nutritive necesare. Unul dintre alimentele care nu îi lipsesc niciodată din geantă este un fruct pe care îl consideră esențial pentru a-și menține vitalitatea, chiar și atunci când se află pe platourile de filmare.
„Acum că a început Postul Crăciunului, zilnic sunt atentă la lucrurile astea:
1. Aleg mereu legume proteice (năut, mazăre, fasole, linte) față de cele cu conținut masiv de carbohidrați.
2. Suplimentez cu un shake de proteine vegan, să fiu sigură că mi-am atins targetul zilnic de proteine. În post e mai greu.
3. Sunt foarte disciplinată în legătură cu vitaminele zilnice (le pregătesc de seară), să am grijă să nu deprivez corpul de nimic (imi fac analize și verific neapărat și B12).
4. Nu-mi lipsesc migdalele crude de nicăieri (am până și în geanta de personaj)', a precizat Monica Bârlădeanu.
Actrița a povestit, pentru CIAO.RO, ce schimbări a adoptat după ce a trecut de pragul de 35 de ani pentru a se simți confortabil în propria piele și a dezvăluit care este accesoriul la care nu renunță niciodată.
„E foarte clar că moștenirea genetică e un mare avantaj. Adică în proporție de 50 la sută ai niște setări. Dar toate lucrurile astea le poți pierde foarte ușor dacă nu ai grijă. Pielea o dată ce se duce la vale o recuperezi atât de greu, iar silueta. Și e o luptă după 35 de ani, există așa un mic sabotaj din partea corpului. Începe să te saboteze și să nu mai răspundă neapărat. Și atunci trebuie să intensifici: un program de alimentație foarte atent – am scos pâinea, de exemplu, din alimentație, o rutină de sport de care să te ții, că așa cu toții ne apucăm de sport. Dar cheia de fapt nu e apucatul de sport, cât e ținutul.'
Citește și:
Christina Aguilera, imagine rară alături de copiii ei, Max și Summer, împreună cu logodnicul ei Matt Rutler
Foto: Instagram