Mircea Diaconu, derapaj în urma discursului Vioricăi Vodă referitor la hărțuirea sexuală: „Să faci din asta o problemă nu este cazul”

Mircea Diaconu a făcut o serie de declarații după discursul Vioricăi Vodă de la Premiile Gopo 2022 despre hărțuirea sexuală, actorul considerându-l „bârfă de culise”.

Mircea Diaconu, derapaj în urma discursului Vioricăi Vodă referitor la hărțuirea sexuală: „Să faci din asta o problemă nu este cazul”

În cadrulGalei Premiilor Gopo 2022, actrița Viorica Vodă a vorbit despre experiența personală cu hărțuirea sexuală din industria cinematografică. Ca o replică aferentă discursului ei, Mircea Diaconu, care i-a fost coleg, a susținut că tot ceea ce a spus aceasta este doar „o bârfă de culise.”

Mircea Diaconu, despre discursul Vioricăi Vodă referitor la hărțuirea sexuală

Actorul Mircea Diaconu și-a dat cu părerea asupra acestui fapt, iar afirmațiile sale șocante stârnesc indignare. Colegul Vioricăi Vodă, care a împărtășit cu aceasta scene din film considerate „provocatoare” în acea perioadă, susține că discursul actriței este o exagerare, care provine dintr-o modă apărută la Hollywood. Acesta a declarat pentru Fanatik că nu știa absolut nimic despre experiențele trăite de Viorica Vodă de-a lungul carierei, însă nu pare să îl îngrijoreze deloc ceea ce a auzit.

„La Gala Gopo s-au dat premii, lucruri incomparabil mai interesante despre subiectul despre care mă întrebați. Nu am știut nimic, atunci am aflat, de aia m-am și mirat, toată lumea m-a surprins cum mă miram. Au trecut totuși 20 de ani de atunci… Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywood a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta”, a declarat actorul.

Actorul susține că sunt „bârfe de culise”

Ba mai mult, actorul susține că, de-a lungul carierei sale de 50 de ani, a mai văzut astfel de comportamente, pe care nu le consideră demne de termenul „hărțuire sexuală„, ci ar fi doar bârfe și situații care au dat startul multor cariere.

„La americani, când s-a început cu povestea cu#Metooăla, a devenit hărțuire. Altfel este o formă de amantlâc, inclusă profesiei. Acum, nu știu foarte exact, pentru că sunt cazuri și cazuri… În tot ce am văzut de-a lungul a zeci de ani au fost cariere care s-au bazat pe genul ăsta, dar au fost și de-o parte și de cealaltă. Ori hărțuirea, așa cum vine ea ca produs Hollywood, este făcută de regizor, de producători, de directori, cei care contează, nu de actori. Actorii nu contează”, a mai spus Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu, actor de meserie și unul dintre cei mai apreciați din industrie, a afirmat că tocmai actorii nu contează în astfel de situații în care se vorbește despre hărțuirea sexuală. Prin urmare, mărturia făcută de colega sa de breaslă nu și-ar fi avut rostul, în opinia lui.

„Au fost băieți care au devenit celebri, care au făcut cariere mari și au început pe lângă o doamnă, din profesie, ceva mai în vârstă și mai dispusă, înțelegeți ce vreau să spun. În toate sensurile funcționează asta. Dar să faci din asta o problemă, zic eu, nu este cazul. Lumea teatrală și cinematografică s-a descurcat foarte bine, zic eu, până să înceapă nebunia asta din America. Care a plecat ca o modă.”

Artistul a dat exemple de „bârfe” din Parlamentul European

Ba mai mult, pentru a-și susține și mai bine punctul de vedere, actorul a oferit exemple pe care le-a văzut și în Parlamentul European, din perioada când era europarlamentar. Acesta nu s-a lăsat impresionat de momentele când auzea despre cazurile de abuz sexual care au avut loc și în acel loc.

„Eram la Parlamentul European și acolo a venit ca un val, pur și simplu. Erau niște doamne care ziceau că au fost hărțuite, pe funcții, pentru parlament, pentru comisii. Dă-o naibii de treabă, nici chiar așa!”, spune Mircea Diaconu.

Prin urmare, Mircea Diaconu nu vede hărțuirea sexuală în rândul actorilor și regizorilor ca pe ceva îngrijorător. Ba mai mult, acesta a spus că a făcut atât de multe filme în care partenera lui era „amanta regizorului” încât relația dintre cei doi ar fi trebuit să fie una privată.

„La mine a fost invers. Erau domnișoare care mă preferau.”

Pe de altă parte, actorul susține cu nonșalanță că nu a fost o victimă a abuzului sexual, ci chiar domnișoarele îl preferau pe el.

„Eu nu am fost în cazul ăsta. Eu aveam 21 de ani când domnul Ciulei însuși m-a chemat la direcție, la cabină la dânsul și mi-a dat un text de spectacol și m-a rugat să intru într-un spectacol. Și din clipa aia am devenit membru al trupei teatrului Bulandra. La mine a fost invers. Au fost domnișoare care mă preferau, dar aveam atâta treabă că nu era timp. M-am lăsat hărțuit, că veni vorba, dar eram foarte tânăr, eram neînsurat…”, mai spune Mircea Diaconu.

Normalitatea cu care Mircea Diaconu vorbește despre cazurile de hărțuire sexuală demonstrează, din nou, că violența împotriva femeilor rămâne pentru prea mulți oameni un subiect exagerat, care, așa cum susține actorul „nu-și are locul”. Totuși, nume din industrie, printre care Katia Pascariu, Dana Rogoz sau Tudor Chirilă și-au arătat susținerea față de Viorica Vodă și încurajează femeile să își spună povestea.

„Am încercat și eu atunci să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica aseară și, ce am constatat cu tristețe și aseară, este că noi nu știm să primim o astfel de veste și evident avem o fugă față de emoția asta nasoală, pe care o astfel de mărturisire o stârnește în noi”, a spus Dana Rogoz pe Instagram, făcând referire și la filmul Mo, regizat de soțul ei, Radu Dragomir, și care e inspirat după un caz mediatizat în presă, a unui profesor universitar care și-a agresat sexual o studentă.

Citește și:
TRAGIC: Umorul lui Florin Piersic Jr., cea mai recentă victimă a dictaturii corectitudinii politice

Foto: Pagina de Facebook Mircea Diaconu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people